Över 1140 butiker

Få pengar över på allt du handlar i någon av våra 1148 anslutna butiker. Vi erbjuder cashback upp till 37,5%

Visa alla butiker

Mobil meny

Evelina Bergevi | 2019-07-21 | Tipsar, Mat, Träning

Inlägg i samarbete med Gymgrossisten

VILKEN PROTEINBAR SKA JAG VÄLJA?

Ett bra och proteinrikt to-go mellanmål är proteinbaren. Men vilken ska man välja?

 

Proteinbaren är ett bra alternativ att få i sig direkt efter träningen för att kicka igång kroppens muskelproteinsyntes och påskynda återhämtningen om du vet med dig att du inte ska äta en ordentlig måltid inom den närmsta 1,5 timmen. Proteinbaren fungerar också för dig som vill ha ett näringsrikt mellanmål under dagen, så länge den inte innehåller för mycket socker.

Långt ifrån alla proteinbars är nyttiga och innehåller mer socker än protein vilket gör att den genast har fler gemensamma egenskaper med godis än med ett hälsosamt mellanmål. Kolhydrater är dock inte någonting ont för kroppen då det fyller på vårt energiförråd i våra muskler och behövs för hjärnans funktion, men vi behöver inte extra tillsatt socker i vår dagliga kost. För att maximera kroppens muskeluppbyggnad ska även en bra proteinbar innehålla 20-30g protein.

Det är svårt att få till en proteinbar med dessa egenskaper men en som har lyckats ute på marknaden är Barebells. Den är utsedd till årets återhämtningsprodukt år 2017 av Swedish Health Awards. Barebells proteinbar har en fantastisk smak, konsistens och näringsinnehåll. Varje bar består av 20g protein, 13g kolhydrater varav endast 1,7g av de är sockerarter. Min favoritsmak är caramel cashew men den finns även i ett flertal andra populära smaker som cookies and cream, coconut choco, salty peanut och white chocolate almond.

Proteinbaren ska inte ersättas med din vardagliga kost utan är endast en komplettering. Den passar som ett perfekt mellanmål efter träning eller för dig som bara vill ha ett enkelt och smidigt mellanmål under dagen.

Det känns lite pricy att beställa hem en kartong med proteinbars men i längden tjänar du på det istället för att springa och köpa flera gånger i veckan i matbutiken där styckpriset är dyrare. Om du handlar via Refunder får du dessutom återbäring på ditt köp. Enligt pricerunner hittar ni nu de billigast hos Gymgrossisten som är en av Refunders anslutna butiker. För 219 kronor får du 12 stycken bars vilket motsvarar 18 kronor styck. Det får du inte dem för i din närmaste matbutik. HÄR kan du klicka hem din favoritsmak.

Happy shopping!

Mina sociala kanaler
Instagram- bergevievelina
Blogg- nouw.com/bergevievelina

Dela den här artikeln

Inte medlem?

Gå med gratis nu