Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Partnerartikel

Cashbacken som många missar på sitt kreditkort

Cashback Många konsumenter är inte medvetna om de fördelar som deras kreditkort erbjuder, särskilt när det gäller cashback. Ändå är det en väsentlig funktion som kan generera avsevärd återbäring vid varje kortköp.

Det är inte ovanligt att användare av kreditkort inte nyttjar cashbacken fullt ut, delvis på grund av okunskap om hur programmet fungerar eller vilka köp som ingår. Eftersom flertalet kreditkort idag erbjuder någon form av cashback, är det värt för kortinnehavare att bekanta sig med dessa lojalitetsprogram för att maximera sina besparingar.

Fördelar Beskrivning
Direkt återbäring En procentsats av köpsumman återfås.
Lojalitetspoäng Poäng som kan bytas mot produkter eller tjänster.
Olika cashbacknivåer Högre cashback vid specifika köptyper.

En effektiv approach är att aktivt söka information om vilka kort som erbjuder bästa cashback för personliga köpvanor och att läsa det finstilta för att förstå villkoren.

Hur man maximerar återbäringen

Att förstå hur man utnyttjar cashback på sitt kreditkort effektivt kan resultera i betydande besparingar. Nedan följer några konkreta strategier för att optimera fördelarna med cashback.

Jämför olika cashback-kort

En grundlig jämförelse av olika cashback-kort är avgörande. Det finns kort som erbjuder cashback på all typ av shopping, medan andra är begränsade till specifika butiker eller kategorier. En jämförelse bör baseras på:

  • Återbäringsprocent: Välj kort som erbjuder högsta möjliga återbäring på de köp som är mest frekventa i din vardag.
  • Bonusar och rabatter: Se efter vilka kort som inkluderar välkomstbonusar eller återkommande rabatter.
  • Avgränsa urvalet: Se kreditkorten med bäst cashback för att hitta det mest fördelaktiga alternativet.

Optimera användningen av kreditkortet

När rätt kort är valt gäller det att maximera dess potential på följande sätt:

  • Poängsamling: Prioritera användning av kortet i transaktioner som genererar mest poäng.
  • Betala i tid: För att undvika räntekostnader, betala fakturan i tid.
  • Specialerbjudanden: Var uppmärksam på tillfälliga kampanjer som erbjuder extra cashback vid vissa köptillfällen.

Vanliga kortutgivare med cashback

Cashback-program bland kreditkort erbjuder konsumenter pengar tillbaka på sina köp. Några av de vanligaste och mest populära kortutgivarna för cashback är Bank Norwegian, Re:member Flex och Refunder. Cashbacken fungerar som en form av belöning för lojalitet och kan variera när det gäller återbetalningsprocent och villkor.

Vanliga cashback-nivåer & räntor för cashback-kort

Bank Norwegian, som ett exempel, erbjuder sitt Visa-kort utan årsavgift och konkurrenskraftig årsränta på 19,99%. Deras cashback är en förmån som ger upp till 10% tillbaka på olika köpkategorier. Remember Flex å andra sidan, uppmuntrar användning genom sitt bonusprogram där cashback kan nå upp till 25% vid köp i utvalda webbutiker.

Betala fakturan i tid för räntefria köp

Att betala kreditkortsfakturan i tid är avgörande för att undvika räntekostnader. Bank Norwegian ger upp till 45 räntefria dagar, vilket gör det möjligt för korthållaren att dra fördel av cashback-pengarna utan extra kostnad genom att betala fakturan inom räntefria perioden. Refunder, som erbjuder upp till 2% cashback på shopping, följer liknande principer där kunden kan maximera sina belöningar genom att betala i tid och därmed helt och hållet undvika räntor.