Över 980 butiker

Få pengar över på allt du handlar i någon av våra 984 anslutna butiker. Vi erbjuder återbäring upp till 37.5%

Visa alla butiker

Mobil meny

Linn Bernhardsson | 2018-12-21 | Mode

lyko.se, bangerhead.se, nordicfeel.se, åhlens.se

8 tips för bättre hy

1. Rengör ansiktet morgon/kväll
Under kvällen och framför allt dagen samlar hyn på sig mycket smuts och orenheter, därför är det väldigt viktigt att rengöra ansiktet både morgon och kväll. Just nu använder jag Olive Cleansing från Maria Åkerberg som ansiktsregöring (Lyko.se; 4% återbäring). Men jag har tidigare även använt produkter från Dermalogica, som jag verkligen älskar (Bangerhead.se; 2.25% återbäring).

2. Drick vatten
Att dricka vatten för att undvika akne är förmodligen det lättaste knepet rent praktiskt. Det är så lätt att glömma bort men se till att du har med dig en vattenflaska vart du än går! Försök att dricka flera glas om dagen så att hela du är återfuktad och att hyn inte blir uttorkad!

3. Ansiktsserum
Efter att jag rengjort ansiktet på kvällen/morgonen smörjer jag alltid in ansiktet med en kräm. Jag skulle inte säga att jag har något direkt favorit men just nu använder jag antingen Face Lotion Moist från Maria Åkerberg (Lyko.se; 4% återbäring) eller Nourishing Day Care Cream från Nivea (Åhlens.se; 4% återbäring). Dock skulle jag vilja hitta ett bra serum då jag har hört att det är bättre än en vanlig kräm. Krämer återfuktar hyn på ytan, medan serumen tränger in och återfuktar inifrån.

4. Ät bra
Det här är väl den delen som är lite knepig. Det  är inte alltid lätt att ändra matvanor och det får inte heller bli fel. Men att äta exempelvis gräddiga ostar, vitt bröd och pasta, choklad och läsk märker i alla fall jag att min hy inte alls tycker om! Omega 3, frukter och bär är däremot bra för hyn! Här nedan är ett av mina favoriträtter; poké bowl!

5. Rengjorda sminkborstar
SUPERVIKTIGT! Det samlas så mycket smuts på sminkborstarna som är väldigt ohygieniskt så att rengöra borstarna ofta är ett måste! På Nordicfeel.se kan man till exempel köpa Deep Cleansing Brush Gel från Real Techniques (Nordicfeel.se; 4% i återbäring).

6. Byt handdukar & lakan
Precis som med sminkborstarna; det samlas smuts på både handdukar och framför allt lakan som är väldigt dåligt för hyn. Se därför till att även byta och rengöra dessa ofta!

7. Låt huden andas
Huden mår verkligen bra av att bara få andas! Försök därför att inte alltid låta huden gå runt med ett tjockt lager foundation och concealer. Jag tycker ju det är superkul att hålla på med smink, men jag försöker också att gå utan smink en hel del!

8. Stressa mindre
Om man ofta är väldigt stressad kan det börja bildas mer androgener som kan täppa till porer vilket resulterar att risken för akne uppkommer. Försök därför att stressa mindre. Det kanske inte är så lätt… Men det är ofta en av anledningen för många som lider av akne! För mig är stress ett väldigt stort problem. Så ett tips från mig är att åka till något ställe du tycker om! Här nedan på bilden till exempel satt jag inne i Visby på Gotland; där blir jag genast mycket lugnare!

Min Instagram: @bernhardssonlinn

Min blogg: nouw.com/linnbernhard

Dela den här artikeln

Inte medlem?

Gå med gratis nu