Över 1090 butiker

Få pengar över på allt du handlar i någon av våra 1097 anslutna butiker. Vi erbjuder cashback upp till 42,5%

Visa alla butiker

Mobil meny

Ragna Jonasdotter | 2022-01-01 | Mode

I samarbete med Zalando.

Kappa med färg

Är du ute efter en ny kappa?

I dagens inlägg tipsar jag om några kappor och lite att tänka på inför köpet av en ny kappa. Allt jag länkar hittar ni hos Zalando och där får ni återbäring om ni shoppar ett presentkort via Refunder som ni sedan shoppar för eller ger bort till någon kär. Det går snabbt och smidigt! Jag har precis invigt min nya rosa kappa som gör att jag känner mig som en härlig bakelse, på ett positivt sätt enligt mig. Den får mig att bli glad och må bra.

Här nedan kommer lite saker som jag tycker är viktigt när jag letar kappa. Själv tycker jag inte att man kan ha förmåga i garderoben… men det tycker min sambo och plånboken. Därför finns det vissa saker som jag kollar på lite extra. Personligen vill jag har två bas-kappor i min garderob och en eller ett par lite roligare kappor. En ljus och en mörk, en längre och en kortare gör att jag har en bra bas.

Kappan jag har på bilden hittar du HÄR, jag tycker den är helt magisk. HÄR finns en annan i mint-färg. Kort kappa i fantastisk blå färg HÄR. Rock som jag bara älskar i blått HÄR, den har ett bälte i midjan.

Längd och modell

Modell; Det finns flera olika modeller, då våra kroppar är olika och vi trivs i olika snitt. Antigen kanske man är för den lite mer skräddade och dressade varianten, eller modellen som är lite enklare och oversize. Här tycker jag att du ska tänka på vad du normalt sett trivs i när det kommer till dina andra plagg i garderoben. Gillar du att ha oversize plagg när det kommer till byxor, kavajen eller klänningar? De lite mer löst sittande och ”bekväma”, då kan det vara ett rätt beslut att även ta detta i kappan. Samma med markerade axlar, bälte i midjan och annat som rör snittet på dina plagg.

Längd; Vad är du bekväm i och hur ser din kropp ut? Är du lång eller kort? Större höfter eller byst? Det finns mycket att tänka på men det viktigaste är att du känner dig bekväm. Personligen trivs jag i olika längder då jag är en medellång person, och har därför valt att min ljusa kappa är längre och min kortare är i en mörk färg. När du kollar på längd kan det också vara bra att tänka på vilka skor du använder till jackan, klackar eller platta skor?

Kappan på bilden hittar du HÄR. Detta är en längre modell och den finns i flera färger. Det är 70% ull så den är riktigt varm och skön. På Zalando hittar du massa olika kappor i varierade prisklasser. HÄR finns en vit och HÄR hittar du en mörkgrön.

Material och färg på din kappa

Material: Det är alltid bättre om det är naturmaterial, och gärna någon form av ull för att den ska hålla värmen bättre. Något annat att tänka på kring materialet är som alla plagg, gärna inte allt förmycket blandmaterial då det varken är bra för miljön och andas sämre om det är konstmaterial blandat.

Färg; Mörk eller ljus? Grå, mörkblå, mörkgrön, svart eller camel/ brun? Det är några färger som burkar vara säkra kort för baskappan. Själv har jag kommit fram till att jag inte trivs i kappor i för ljus camel, jag vill hellre att det går åt de grå hållet i min ljusa kappa. Min mörka kappa är svart ett säkert kort men jag satsade på en mörkgrön och den passar till allt i min garderob lika bra som en svart. Nu har jag dock skaffat mig en lite roligare kappa, en rosa! och jag bara älskar den. Rosa är en färg som jag verkligen trivs i och jag vet att jag aldrig kommer tröttna på denna. Även om jag skulle tröttna på den för ett tag kommer jag alltid vilja ha kvar den i garderoben. En annan fin färg på kappa om du inte vill ha en rosa, är en ljusblå. En färg som är väldigt fin på ett ytterplagg och många gör sig bra i färgen. Det är en färg som går fint ihop med brunt och oranget, om du har andra plagg i dessa färger hade jag satsat på en blå.

Hoppas du hittar din dröm-kappa om du inte redan gjort det!

Dela den här artikeln

Inte medlem?

Gå med gratis nu