Över 870 butiker

Få pengar över på allt du handlar i någon av våra 871 anslutna butiker. Vi erbjuder cashback upp till 30%

Visa alla butiker

Mobil meny

Linn Bernhardsson | 2019-03-31 | Mode, Skönhet

Snygga contour-kits och tips&tricks

(Om man handlar på lookfantastic.com via refunder får man upp till 4.5% i återbäring. Nu får man även 120 kr rabatt på Beauty Egg hos lookfantastic när man köper en 3, 6 eller 12 månaders prenumeration på Beauty Box. Rabattkoden och mer information hittar ni HÄR)

Jag skulle verkligen säga att ”contouring” är en av de senaste skönhetstrenderna. Det handlar om att skapa illusioner i ansiktet med hjälp utav skuggor för att framhäva partier i ansiktet. Dock tycker jag, likt många andra, att det kan vara väldigt knepigt med contouring. Själv använder jag oftast bara en highlighter. Men jag tänkte i det här inlägget ändå försöka ge lite tips på olika paletter och vad man bör tänka på vid applicering.

1. Illamasqua Sculpting Face Powder Duo 248:-// 2. Contour Cosmetics Multi Use Contouring Set 447:- // 3. NIP + FAB Make Up Bronzer Palett 111:- // 4. Rimmel Kate Sculpting Highlighter Palett 87:- // 5. Clinique Chubby Stick Sculpting Curvy Contour 248:-

Pannan: För att markera sin ansiktsform kan man skulptera med en mörkare skugga längst med hårfästet och tinningen. Och för att ”öppna upp” ansiktet kan man jobba med en ljus nyans i nedre delan av pannan.

Näsan: För att få en mer definierad form på näsan kan man lägga en mörkare skugga på sidorna av näsan och en ljusare nyans på näsryggen och på ”toppen” av näsen. Jag lägger alltid lite highlighter längst ut!

Kindbenen: Det mest populära vid contouring är nog kindbenen. För att förtydliga och lyfta fram dessa kan man lägga en mörkare nyans precis under kindbenet och lägga en highlighter ovanpå kindbenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ögonen: För att markera och öppna upp ögonen kan man lägga en mörkare skugga i globlinjen och sedan jobba med highlighter i ögonvrån och under ögonbrynet.

Munnen: Även runt munnen kan man använda contourteknik för att definiera läpparna. Själv har jag aldrig gjort det, men något jag aldrig missar i min sminkrutin är att lägga lite highlighter på amorbågen!

Hakan: För att balansera upp hela ansiktet kan man lägga en ljus nyans på hakspetsen. Man kan även lägga en mörkare nyans lägst med käklinjen för att definiera ansiktsformen ännu mer.

Instagram: @bernhardssonlinn

Blogg: nouw.com/linnbernhard

 

Dela den här artikeln

Inte medlem?

Gå med gratis nu