Över 870 butiker

Få pengar över på allt du handlar i någon av våra 872 anslutna butiker. Vi erbjuder cashback upp till 30%

Visa alla butiker

Mobil meny

Ragna Jonasdotter | 2020-03-19 | Mode, Skönhet

Inlägg i samarbete med Lyko.se

Välj rätt sminkborstar!

I dagens inlägg kommer ni få tips, tankar och trix kring sminkborstar och hur man använder dem på rätt sätt. Det kan vara svårt att hitta de bästa borstar för din dagliga rutin, men det går och jag tänkte ge er lite tips på vägen! Alla länkar innehåller produkter som ger återbäring när ni shoppar via Refunder.

Puderboste, perfekt för bronzer, rouge eller settingpuder!

Hur ser din sminkrutin ut? Sminkborstarna kan vara A och O för din makeup.

Använder du foundation, löspuder, ögonskugga, highlighter i fast eller flytande form? Det är fler saker du bör tänka på innan du börjar leta borstar. Vissa trivs med en enklare make up och andra med en mer täckande! Det är ingen mening att köpa stora paket med fler borstar om du aldrig kommer använda majoriteten av dem som ligger i paketet. Då är det bättre att satsa på något få men i bättre kvalitet. Ett av bra tips att ge är att ni bör testa er fram och se vad som känns rätt med borsen. Bara för att en borste har ett namn eller för att någon annan använder bosten som exempelvis en “puderborste” så betyder det inte att det är enda användningsområdet! I dagens inlägg får ni tips om några borstar som passar för basmakeupen!

Hitta de sminkborstar du behöver för att skapa en fulländad makeup!

Ett märke som faktisk aldrig har svikit mig är Real Techniques! Deras borstar är sköna, fäller inte strån och väldigt prisvärda! Det är verkligen borstar som jag kommer köpa igen. Om man köper för billiga borstar är risken att de tappar mycket strån och att de inte fångar upp pigmentet från produkten. Ett annat bra märke är BareMinerals, riktigt bra borstar men lite högre pris!

Hur du bör lägga din highlighter!

Highlighter borste

En borste utformad för highlighter och strobing. De långa borsten applicerar lätt puder, flytande eller kräm highlighter till kindbenen, näsa, panna och haka. Verkligen en borste som alla borde ha i sminkväskan! På bilden ovan ser ni vilka ställen i ansikte som highlightern passar sig bäst för att förstärka och lyfta ansiktet.

Tips på dessa borstarHÄR är en dyrgrip. Denna borste är ett måste för makeupartister – med mjuka hår designad för att applicera blush, bronzer och highlighter.  / HÄR är en medium prisklass. 304 FAN brush sveper enkelt över ansiktet, för applicering utav highlight/ HÄR har vi en budget! Small Fan Brush är perfekt för en mjuk och lätt applicering av mineralpuder, rouge och bronzer. Den är också perfekt för att sudda ut skarpa linjer och highlighta eller att ta bort överflödig ögonskugga.

Foundationborste

Vissa borstar som används till foundation drar åt sig mer produkt än vad den hade behövt vilket vi gärna vill undvika! Här är foundation borstar som är lätta att jobba in din foundation med och inte suger åt sig allt för mycket produkt. Ett bra tips är att kolla hur make up artister jobbar på Youtube och sen testa sig fram för rätt rörelse. Ibland passar det bättre att göra cirkulära rörelser och ibland dutta med borsten.

HÄR är luxe Performance Brush som har täta syntetiska strån och är designad så att den liknar vinkeln på dina fingertoppar för att ge dig en perfekt, jämn täckning. Det gör att du enkelt kommer åt områden t ex runt näsan och under ögonen. Passar bra att lägga flytande foundations med, lite dyrare prisklass/ HÄR har vi en mellan/ dyr i prisklass. Den täta, runda formen blandar enkelt för en smidig applicering medan det långsträckta kabukihandtaget ger maximal kontroll för att bygga upp täckningen vid behov/ och HÄR en budget variant! De mjuka, täta borsthåren låter dig samla, applicera och tona ut perfekt mängd produkt. Den vinklade toppen följer ansiktskonturen för en mjuk och vacker finish.

Puderborste

Idag finns det många otroligt bra puder som inte ger ett spacklat och onaturligt resultat. För att pudret ska lägga sig som bra som möjligt krävs en bra sminkborste med passande puder. Puder är en vetenskap då det kan vara för att både ljusa upp, skapa form, glow, matta ner eller sätt sminket på plats!

HÄR hittar ni en puderborste att jämnt applicera puder och mineralfoundation med mjuka, professionella HD-resultat även i starka ljus, mellan pris/ HÄR är en härlig borste som passar till allt, jag har den och använder den till rouge, puder ! Lite dyrare borste/ HÄR är en mjuk och smidig borste i en dubbelt vinklad form med lyxiga borsthår. Denna ganska platta, paddelformade borste med silkeslena borsthår passar bäst för applicering av tunna lager puder i hela ansiktet, en dyrare borste!/ HÄR är den vinklade designen är anpassad efter kindbenen. Använd till bronzer, puder, flytande makeup och andra konturprodukter, budget!

Bilder från Pinterest.se

Glöm inte tvätta dina borstar! Det är viktigt för både borste, din hy och hela resultatet! HÄR finns en bra film som visar hur du kan tvätta dina borstar.

Hoppas ni hittat några borstar ni blivit sugna på. Följ mig på Instagram under: raagna för mer inspo!

Dela den här artikeln

Inte medlem?

Gå med gratis nu