Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

VECKANS MATLÅDOR – KYCKLINGSCHNITZEL MED BRUNSÅS

I veckans matlådor ska vi laga panerad kycklingschnitzel med ugnsrostad potatis, ärtor och brunsås.Varje matlåda kostar endast 26 kronor och innehåller 46 gram protein. Nu kör vi! 

Den här veckan klickar du hem receptet med högst cashback och med bäst erbjudande hos Hemköp. Proteinet, kycklingfilén, är på erbjudande den här veckan där du får 1kg svensk kyckling för 99kr. Förutom proteinet hittar du också potatis och ägg på erbjudande den här veckan. Jag använde kycklinginnerfilé till mitt recept, men det går lika bra att använda vanlig kycklingfilé och banka ut den något om du vill ha den tunnare. 



För 4 portioner:
Panerad kyckling
-600 g kycklinginnerfilé
-0,5 dl vetemjöl
-1 ägg
-1 dl ströbröd
-1 msk rapsolja till stekning
-salt, peppar

Sås
-3 dl vatten
-2 msk kalvfond
-2 dl lätt creme fraiche
-3 msk vetemjöl
-2 msk japansk soja
-salt, peppar

Tillbehör
-900 g potatis (kryddning: 1 msk rapsolja, salt, peppar, grillkrydda)
-100 g kokta ärtor
-4 citronskivor



Gör såhär:
-Potatisen: Skär potatisen i bitar och lägg på en plåt. Ringla över olja. Krydda med salt, peppar och grillkrydda. Sätt in i ugnen på 200 grader. 
-Såsen: Häll i alla ingredienser i en kastrull. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. 
-Kycklingen: Panera kycklingen i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek i olja på medelhög värme. Salta och peppra. 
-Servera kycklingschnitzeln med potatisen, kokta ärtor och den otroliga brunsåsen. 

Macros per portion: 
-Kcal: ca 586
-Protein: 46 g 
-Kolhydrater: 54 g
-Fett: 18 g 



Video på hur du utför receptet finns på min Instagram och TikTok

KRAM,
Evelina