Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Reseguide till Asien: Vilket resmål passar dig bäst?

Asien är min absoluta favoritvärldsdel. Maten, stränderna, kulturen och de vänliga människorna. Här finns allt jag värdesätter på min semester. Men till vilket land ska man åka? Det finns många länder och många städer att välja mellan. Här kommer min guide till den destination som passar just dig bäst! Om du så gillar lyx, kultur, mat eller vackra stränder.

resfeber kan du boka både paketresor och fristående flyg och hotell till nedanstående destinationer, självklart med återbäring från Refunder!

 

För dig som vill uppleva kultur – JAPAN

Eva Gyllenberg - JapanFör några år sedan så tågluffade vi runt i Japan och upplevde allt från stora megastäder till små byar i bergen. Jag har ärligt talat aldrig gjort bort mig så många gånger på en resa som jag gjorde i Japan. Det finns alltför många oskrivna kulturella regler som du behöver följa. Allt från hur du använder dina toalettofflor till hur du köar till tåget.  Men det var en fantastiskt resa och jag skulle jättegärna göra om den igen nu när dottern blivit äldre. Jag har många tempel kvar att upptäcka och många ryokans kvar att njuta av.

Läs mer om Japan på Resfeber

Alternativ

Om Japan är diskret och subtilt, är Indien överväldigande och intensivt. Att resa i Indien är både utmanande och utmattande, men vill du uppleva något unikt så har du hittat rätt. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu för om jag skulle vilja åka tillbaka eller inte, men känner jag mig själv rätt så kommer jag inte att kunna hålla mig härifrån.

Läs mer om Indien på Resfeber


För dig som gillar lyxiga hotell – THAILAND

Alla länder i Asien har sin andel av femstjärniga hotell, men det är inte många länder där de fem stjärnorna verkligen är av internationell standard. Om jag ska åka på en avkopplande semester där jag vet att allt är perfekt – service, mat och design – då åker jag till Thailand. Några av de absoluta topphotell jag bott på i världen har varit i Thailand. Att priserna dessutom fortfarande är överkomliga, är en bonus.

Läs mer om Thailand på Resfeber

Alternativ

Bali har gått ifrån att vara ett riktigt backpackerställe, till att kunna erbjuda några riktigt häftiga lyxhotell. Nästa gång jag åker till Bali vill jag inte bo vid kusten som jag gjorde sist, utan är sugen att prova några av de lyxiga hotellen i Ubud – Viceroy Bali, The Chedi Club Tanah Gajah och Four Seasons.

Läs mer om Bali på Resfeber


För dig som älskar mat – SRI LANKA

Eva Gyllenberg - Sri Lanka

Sri Lanka har Asiens vackraste och vildaste gyllene stränder, nationalparker med riktig safari och teodlingar som rullar utefter kullarna i inlandet. Men det som får mig att vilja åka tillbaka hit är inte kulturen, utan maten. Varenda rätt jag åt när jag var här var en smakexplosion av kryddor och kokos. Jag kan fortfarande drömma mig tillbaka till rödbetscurryn som jag åt en av kvällarna. Vilken smaksensation!

Läs mer om Sri Lanka på Resfeber

Alternativ

Kina har några av världens mest välkända kök och jag lovar dig att du INTE kommer att hitta ”fyra små rätter” någonstans. Här lagas mat av allt som går att äta, det är bara du själv som sätter gränserna. Det kan vara lite lurigt att hitta de riktiga godbitarna i Kina, då landet är otroligt stort och varierande. Läs på lite om maten innan du åker hit, så är du redo att ge dig på alla godbitar!

Läs mer om Kina på Resfeber


För dig som gillar internationella storstäder – SINGAPORE

Eva Gyllenberg - Singapore

Välordnade, rena och futuristiska Singapore är en smältdegel av språk, folk och innovation. På denna lilla ö hittar du shopping av världsklass och sevärdheter som du inte hittar någon annanstans. Att Singapore dessutom är ett av världens absolut säkraste länder, gör det enkelt att utforska staden. Det här är min dotters absoluta favoritstad, som vi återkommer till om och om och om igen.

Läs mer om Singapore på Resfeber

Alternativ

Hong Kong är myllrande, intensivt och otroligt inspirerande. Här finns tillräckligt med tempel, höga byggnader och nöjesparker för att kunna tillbringa en vecka här utan att tröttna. Missa inte att åka ut till någon av de andra öarna som tillhör Hong Kong – Hong Kong är inte bara en stad, här finns även stränder och vandringsleder!

Läs mer om Hong Kong på Resfeber

För dig som söker paradisstränder – MALAYSIA

Eva Gyllenberg - Malaysia

Kom någon av er ihåg de första säsongerna av Expedition Robinson? Om ni gör det, så minns ni kanske den isolerade ön Pulau Tengah vid Malaysias sydöstra kust. Alldeles bredvid Tengah ligger även två andra öar – Pulau Rawa och Pulau Tioman. Tre riktigt härliga öar med paradisstränder som bjuder på söderhavsskänsla till en rimlig peng.

Läs mer om Malaysia på Resfeber

Vill du läsa ännu fler inspirerande inlägg om Asien? Titta in på min reseblogg rucksack.se. Här hittar du mängder av tips på sevärdheter, hotell och magiska platser.