Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Missjey batteriboostar dig

Batteriboosta dig med missjey

Missjey ger dig energi, skickar en kram till just dig! 🙂

Enda sedan jag varit liten så har jag sett mig själv som ett batteri. Mycket tack vare att min pappa alltid påminde mig om att när jag var sur så var batteriet slut. Men det är en rätt klok tanke, du laddar din mobil så varför ska du inte ladda upp dig själv?

Även idag så försöker jag tänka på mig sig som ett batteri. När jag ska prestera på max är det viktigt att ladda upp mig själv.

Men hur laddar man upp sig själv? Med bra kost, sömn och träning kommer man långt. Även meditation och Yoga är ett bra sätt att koppla av och ladda upp dig.

Men jag skulle vilja titta på några aspekter som tar energi från dig och hur du ska göra för att ta den tillbaka.

ENERGIBOVAR

  1. Vänner som inte är dina vänner.

Det är rätt vanligt att man har någon runt omkring sig som är mer av en energibov än en vän. Som tar energi av dig för att själv må bra. Det finns alltid människor som kommer ta energi utav dig. Men det är när personen aldrig laddar upp dig som du borde titta på om vänskapen mellan er är jämlik. Ställer du alltid upp i vått och torrt och kan aldrig ställa samma motkrav tillbaka. Våga bryta dina kompisrelationer som inte ger dig någon energi tillbaka. En bra kompis ska lyfta upp och peppa dig. Finnas där när du behöver och ska kunna vända sig till dig när denna behöver tröst eller råd. Kompisrelationer är ungefär likadant som en kärleksrelation, men tyvärr är vi inte lika bra på att ställa krav på vår kompis som vi är på vår partner.

 

  1. Våga säga upp dig!

Läser Peter Stordalens bok ”min hemlighet” och jag har även sett han i ett dussintals intervjuer och jag verkligen älskar hans synsätt på sin arbetsplats eller sitt yrke. Han säger att ”Om du inte gillar det du gör, så säg upp dig!” Kunde inte vara mer sant. Tänk att du går varje arbetsvecka till ett jobb där du inte trivs, inte blir uppskattad eller inte blir erkänd för vad du innebär för företaget. Värdera dig som arbetare och gör en analys på vad du gör för ditt arbete och jämför sedan med vad arbetet gör för dig. Givetvis ska du inte bara säga upp dig och sen leva på A-kassa. Utan se till att fråga dig själv. Vad vill jag göra i livet? Får jobbet mig att tappa energi?

Man kan alltid hitta en bättre arbetsplats om du inte trivs på ditt nuvarande jobb och det är så viktigt att du hittar ditt kall och det just DU vill göra. Vi behöver pengar för att betala våra räkningar och boende, men samtidigt behöver vi energi för att orka med livet. Och att sätta sig i ett ekorrhjul där jobbet bara drar ut energi från dig kommer sätta dig i depression och sjukskrivning, fortare än vad du själv tror.

 

  1. Att delta i lagidrott men inte få något tillbaka.

Vissa människor gör sig bra i en lagidrott, vissa passar det inte alls för. Idag är det rätt stora krav på att vara med i en lagidrott. Det som började med att alla ska få vara med och delta slutar ju äldre man blir till att dom bästa ska få spela. Jag kan se tillbaka på mitt senaste fotbollsår där jag inte alls kände mig uppskattad eller sedd. Det har pratats fram och tillbaka hur man ska kunna motivera människor som sitter på bänken, match efter match. Och jag har kommit fram till att det behövs ett stort engagemang för att lyckats få dom att utvecklas. Man behöver matcher för att kunna bli bättre och att träna 3-4 ggr i veckan kvällstid och vara borta varenda helg utan att få matchtid, sliter på motivationen. Det slutade med att jag själv bestämde mig för att sluta för att jag var less på att sitta där på sidan och känna mig sämst. Med facit i hand var det mitt bästa beslut någonsin. Fotbollen tog bara energi från mig, det gav mig ingenting. Visst var jag glad när laget vann och det var givetvis laget före jaget. Men ibland blir mottet rågat och då kan man inte låta det ta ens energi. Batteriet för dig själv är känsligt och ibland kan du behöva ladda upp dubbelt så länge för att uppnå samma effekt som om du hade gjort något du mådde bra av.

 

  1. Att snåla livet ut.

Det här är en känslig punkt för många. Jag vet så många som inte ens kan gå ut och ta en lunch på stan för att dom känner att dom ”tappar” en 100 lapp. Och jag måste verkligen ifrågasätta om man mår bra av att vara så snål? Samma sak kan jag känna när man går ut och äter en bra middag och man ska liksom hindra sig själv för att må bra av att äta den där oxfilén man nyss har köpt in. Kom igen, vad är vitsen med att gå ut och äta om du inte kan njuta av maten för att den kostar? Var glad över att du kan gå på en restaurang och beställa svenskt kött. Försök när du ska unna dig eller göra något att sluta leta fel. Var i stunden, uppskatta ditt sällskap eller ensamhet och njut så länge du bara orkar.

Vissa kan tycka att jag unnar mig alldeles tillräckligt. Men jag vill verkligen understryka att en viss lyx för sig själv gör en lycklig. Då pratar jag inte nödvändigtvis inte om att du ska ta en lyxresa till Dubai. Utan att du hittar ditt sätt att lyxa till det lite för dig själv. Det kan vara en bra spakväll hemma med fotbad och ansiktsmask. Kanske en solresa till stranden, både nära hemmet eller långt borta. Hitta din egna lyx och gör det för dig själv och känn hur du laddar upp batteriet.

missjey tänker alldeles tillräckligt på lyx.

 

  1. Att inte aktivera kroppen mentalt och fysiskt.

Många har hamnat i ett ställe där vardagen inte ger utrymme för att träna eller att utbilda dig för att du inte har tid. Om du lever ett liv där du inte har tid för dig själv har du verkligen missat meningen med livet. Livet är till för dig! Och att påstå att du inte har tid att gå till gymmet iaf en gång iveckan är ren och skär lögn. Tänk på att kroppen anpassar dig efter din aktivitetsgrad och har du noll i grad så kommer även kroppen prestera noll. Alltså du tar dig ingenstans så länge du lyssnar på ditt huvud i denna fråga. Du måste våga se förbi det faktum att du faktiskt orkar mer än du tror och att du visst har tid att ta dig tid.

Kroppen behöver utmanas fysiskt lika mycket som huvudet behöver mentalträning. Jag rekommenderar verkligen att man tar sig en promenad eller en timmes gymträning när du kan. Här kan man multitaska på ett smart sätt. Jag lyssar mycket på poddar och ljudböcker. Hitta en bok som utbildar dig och tillför kunskap och gå sedan ut och bli både aktiverad fysiskt och mentalt av din lärdom i ljudboken. Det är aldrig försent att börja träna eller att utbilda dig. Du har ett helt liv som ska levas och se till att du lever det för dig i första hand.

 

  1. Att älta det förflutna.

Att hela tiden tänka på vad som har hänt i det förflutna är lika dumt som att tänka på alla gånger man inte kunde cykla eller att man faktiskt inte kunde gå när man föddes. Man behöver inte älta allt som har hänt om och om igen. Det ligger i det förflutna och hur du än vill kan du inte göra saker ogjort eller ändra ett beslut som du tagit. Människor som låter sin nutid spegla sitt förflutna kommer inte ta sig lika långt som den som försöker ta sig framåt utan att kolla tillbaka. Våga uppskatta dom möjligheter som erbjuds och ta tillvara på dina idéer och kvalitéer.

 

Här kommer några tips för dig som vill boosta dig själv med både energi och lite lyx.

 

Läs boken av Petter Stordalen, min hemlighet, Ifrån adlibris och med 3% återbäring om du klickar vidare på denna länk  🙂

Stordalen hos adlibris.com

 

Varför bara prova en ansiktsmask, här har du ett lyxigt set från Peter Thomas Roth som finns på nordicfeel.se Helt perfekt en mysig fredagkväll att ladda upp med lite hemma spa. Du har 6.5 % återbäring på ditt köp via Refunder.  tillfälliga kampanjer gäller till och med 10/6

Från Peter Thomas Roth… MASK-A-HOLIC

 

Ingen har väl missat Thomas Eriksson vältänkta ljudböcker som finns på cdon.com rekommenderar ”omgiven av psykopater” och ”omgiven av idioter” Riktig rolig läsning och det är lätt att känna igen sig i det han säger.

Du har 1,5% återbäring på böcker hos cdon.com

Thomas Erikssons böcker är fullproppade med visdom om människor.

Vill även belysa Oprah Winfreys bok ”Ett vet jag säkert” som handlar om hur en världskänd kvinna som började med ingenting. Hur hon har lyckats skapa sitt egna varumärke och gripande berättelser från hennes ungdom sätter knivar i hjärtat. Och man förundras över hur hon verkligen orkade våga och tro på sig själv.

3% återbäring hos adlibris.com via refunder.

Oprah Winfrey

 

Ska du ta tag i träningen nu i sommar så unna dig ett stilsäkert helset från Rönnisch, grymma träningskläder som inte bara är snygga utan faktiskt håller när du tränar. Jag har haft svårt att hitta träningskläder som håller efter några pass på gymmet och Rönnisch är överlägset slitstarka som behövs i tunga squats.  Frifrakt erbjud till 21/6 plus att du har 6% återbäring via refunder.

Dessa klickade jag hem idag, med tillhörande set. älskar när det matchar.

 

Detta inlägg är i samarbete med cdon.com, adlibris.com, ronnisch.se, nordicfeel.se

Missa inte nästa veckas inlägg som kommer handla om YOGA och mentalträning.

over and out

/Missjey