Över 1000 butiker

Få pengar över på allt du handlar i någon av våra 1006 anslutna butiker. Vi erbjuder återbäring upp till 37.5%

Visa alla butiker

Mobil meny

Hero

Eva Gyllenberg

Namn: Eva Gyllenberg.

Här bor jag: Stockholm.

Vad jag gör till vardags: Jag jobbar som Business Controller på ett stort svenskt företag. Så jag är naturligt en kostnadsmedveten resenär!

Det här kommer jag främst skriva på Inspired By Refunder: Resetips om resmål, hotell, flyg och hyrbilar - och så klart också om att resa med barn på spännande semestrar.

Var jag får inspiration ifrån: Jag läser mycket – både pappersmagasin och resebloggar på webben. Även Instagram ger mig mycket inspiration – jag älskar vackra bilder!

Favoritresmål: Australien – oslagbar etta! Kan inte få nog av detta underbara land!

Favoritvarumärken: Några stora varumärken inom resor som jag ofta bokar är hotellkedjorna Four Seasons Hotels, Intercontinental Hotels, Hotel Indigo och flygbolagen Emirates, SAS och Qantas. Sedan gillar jag även Samsonites resväskor – då behöver jag inte oroa mig för bagaget! När det gäller fotografering använder jag främst Nikon.

Kanal som jag driver utanför Inspired By: Min huvudkanal är resebloggen rucksack.se, men jag driver även Instagramkontot rucksack_se med de bästa bilderna från mina resor.

Förebild (person): Jag har inte en förebild, utan många förebilder - både inom mitt yrkesliv och privat. Det gemensamma är att de är starka, ärliga, kreativa, kompetenta och självständiga kvinnor med mycket energi!

Oanad talang: Jag är rätt så vass på att laga mat! Speciellt asiatiskt!

Det här drömmer jag om att få göra: Flyga på en av Four Seasons jorden-runt-resor med deras privata plan! Skulle passa mig perfekt! Spännande resmål och all the way Four Seasons service, hotell och mat. En riktig drömresa!

Mitt motto i livet: Ingen annan kan göra det bättre!

Lite övrigt om mig: Jag bloggar om resor för äventyrliga familjer och för alla er som älskar naturupplevelser, storstadssemestrar, härliga stränder och historiska platser. Arkitektur, mat, snygga hotell och möten med människor – allt är en del av upplevelsen när jag reser. Fotografering är mitt stora intresse och jag reser ingenstans utan minst en kamera. Så häng med mig jorden runt genom mina inspirerande resetips och vackra foton - på min blogg eller på mitt Instagram-konto rucksack_se!

Sista-minuten-julklappar till reseälskaren

Eva Gyllenberg | 2018-12-09 | Resor

Hur är din status inför jul egentligen? Har du köpt alla julklappar ännu eller börjar du känna att pulsen ökar lite i tinningen? Jag gjorde bort mina sista julklappar idag (tack och lov!), men det är verkligen inte helt lätt att hitta rätt saker till rätt person! Men misströsta inte! Jag har satt ihop en … Fortsätt läsa ”Sista-minuten-julklappar till reseälskaren”

Läs mer
Radisson Blu Waterfront i Stockholm

Vinn 3 hotellnätter på Radisson Blu!

Eva Gyllenberg | 2018-11-24 | Resor

Det kan vara ganska så snårigt att hitta rätt hotell när man ska ut och resa. Ibland vill man ha ett supercentralt och snyggt cityhotell, andra gånger vill man bara hitta en resort med en vacker pool nära en strand. Oftast är det lite lättare att hitta rätt hotell om man vet var man ska … Fortsätt läsa ”Vinn 3 hotellnätter på Radisson Blu!”

Läs mer
Krakow-Polen

Hemma igen från prisvärda Krakow

Eva Gyllenberg | 2018-11-11 | Resor

Polen. Ett land som ligger så nära, men som ofta glöms bort. I alla fall av mig. Jag kan resa till andra sidan jordklotet för att upptäcka nya platser, men Polen har aldrig legat på toppen av min bucket list. Tänk så fel man kan ha. Efter att ha tillbringat fem dagar i Krakow i … Fortsätt läsa ”Hemma igen från prisvärda Krakow”

Läs mer
Stockholm - Eva Gyllenberg

Prisvärda hotell i Stockholm – mina bästa tips

Eva Gyllenberg | 2018-10-29 | Resor

Söker du en härlig destination för en weekendresa i höst/vinter? Är det inte dags för en weekend i vår älskade huvudstad Stockholm? Stockholm är en perfekt destination året om, men staden är i mina ögon som allra bäst under höst, vinter och vår. Även om det är trevligt att hänga på takbarer i solskenet under … Fortsätt läsa ”Prisvärda hotell i Stockholm – mina bästa tips”

Läs mer
Vandring i Sverige

5 smarta prylar för vandringen

Eva Gyllenberg | 2018-10-15 | Resor

Finns det något härligare än en semester där du tillbringar dagarna till fots i naturen? Jag är en riktig vandringsfantast och älskar allt från den medtagna picknicklunchen till naturens alla färger och ljud. Men att ge sig ut i naturen kräver inte bara bra kläder, utan även lite förberedelser och faktiskt en hel del prylar. … Fortsätt läsa ”5 smarta prylar för vandringen”

Läs mer
Miami-Florida

Going to Miami? Vinn en resa för 10.000 kr!

Eva Gyllenberg | 2018-10-12 | Resor

Frostnätter. Regnrusk. Mörker och kyla. Hösten kan verkligen skapa semesterlängtan efter värme och sol! Om du just nu går och funderar på hur långt resekassan räcker för att fly Sverige, kanske denna nyhet är något för dig! Just nu så kan du nämligen vinna ett resepresentkort på hela 10.000 kr här på refunder, att använda … Fortsätt läsa ”Going to Miami? Vinn en resa för 10.000 kr!”

Läs mer
Eva-Gyllenberg-Island

Magiska Island – Fem favoriter utanför Reykjavik

Eva Gyllenberg | 2018-09-30 | Resor

Det finns en plats på jorden som är så unik och så speciell, att inte ens Game of Thrones kunde ge dess skönhet rättvisa på film. Jag pratar om Island.  Så nära Sverige, men nästan som en annan planet. Island är vilt, vackert och väldigt väldigt annorlunda.   Åker du till Island bör du älska … Fortsätt läsa ”Magiska Island – Fem favoriter utanför Reykjavik”

Läs mer

Välj rätt guidebok för din resa till New York

Eva Gyllenberg | 2018-09-10 | Tipsar, Resor

Jag lägger ganska mycket tid inför varje resa på att undersöka sevärdheter, restauranger och hotell. Att resa kostar ju inte bara pengar utan oftast även semesterdagar, så det är inte så konstigt att man vill få ut så mycket som möjligt av sin resa. För att få en snabb överblick av resmålet och veta var … Fortsätt läsa ”Välj rätt guidebok för din resa till New York”

Läs mer
Palm Cove - Australien - Eva-Gyllenberg

Australiens topp 5 vackraste stränder

Eva Gyllenberg | 2018-09-03 | Resor

Inget land i världen har gett mig så mycket mersmak som Australien. Kanske skulle man kunna tro att jag borde bli nöjd efter att ha rest hit på långresor 4 gånger de senaste 6 åren, men det har bara fått mig att längta hit ännu mer! Just nu drömmer jag om en bilsemester i nationalparkerna … Fortsätt läsa ”Australiens topp 5 vackraste stränder”

Läs mer
Välja bästa resväskan

Köpa ny resväska? Det här bör du tänka på!

Eva Gyllenberg | 2018-08-27 | Tipsar, Resor

Resväskan. Ett av de vanligaste föremålen för irritation när du reser. För stora, för tunga, försvunna eller trasiga. Det är alldeles för ofta som resväskan inte levererar. Det kanske helt enkelt är dags för en ny väska? Så vad behöver du tänka på när du ska köpa en ny resväska och vilken typ av väska … Fortsätt läsa ”Köpa ny resväska? Det här bör du tänka på!”

Läs mer

5 anledningar att åka till norra Portugal

Eva Gyllenberg | 2018-08-20 | Resor

Om jag säger Algarve – så nickar nog de flesta av er igenkännande. Södra Portugal har länge varit en favorit för oss svenskar. Med några av världens mest dramatiska stränder och direktflyg från Sverige är det ett perfekt resmål för sol och surf. Men kan du nämna någon ort i norra Portugal förutom Porto? Det … Fortsätt läsa ”5 anledningar att åka till norra Portugal”

Läs mer
Södermanlandsleden

5 minisemestrar som bevarar semesterkänslan längre

Eva Gyllenberg | 2018-08-06 | Resor

Augusti kan ibland kännas lite vemodigt, trots att sommaren ännu inte är slut. Den efterlängtade semestern är ett minne blott i backspegeln och det går alldeles för snabbt att komma upp i jobbtempo igen. Men tänk om du istället för att varva upp skulle försöka att hålla kvar sommaren lite längre och passa på att … Fortsätt läsa ”5 minisemestrar som bevarar semesterkänslan längre”

Läs mer