Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Vandra i Alperna i sommar

Val Di Funes - Eva Gyllenberg

Alperna är inte bara ett resmål under vinterhalvåret. Hur mycket jag än älskar utförsåkning och perfekt pistade backar, måste jag erkänna att jag älskar Alperna ännu mer under sommaren. Om du vill ha en semester fylld med vackra vyer, god mat och aktiviteter är Alperna ett givet resmål.

Jag har vandrat i Alperna under sommaren i Schweiz, Österrike, Tyskland och Italien och det finns ett land som av dessa som sticker ut lite extra. Där vädret alltid har varit soligare, varmare och där maten varit lite godare. Italien. Även om man här i Italienska Tyrolen både pratar tyska och serverar klassiska bastanta maträtter från Tyrolen, så gör man det med lite mer finess. Knödeln serveras med parmesan och olivolja och vinet är självklart från trakten.  Österrike är fantastiskt vackert också, men varenda gång vi har försökt att vandra i Österrike under sommaren, så har semestern regnat bort. Vi har säkert haft en del otur, men sommarvädret är definitivt inte lika stabilt på den sidan av bergen.

Sugen på att åka på en vandringsresa? STS Alpresor arrangerar under sommarhalvåret resor till de Italienska orterna Cervinia och Val Gardena – dessutom med 125 SEK återbäring om du bokar via Refunder!

(Lunch ingår alltid i vandringsresorna med STS Alpresor, men om du bokar din sommarresa före 31 mars 2019 så ingår även middagarna i resans pris (värde upp till 2 000 kr)! Inte så dumt, eller hur?)

Fördelen med att boka en arrangerad vandringsresa

Vi har alltid bokat och rest till Alperna själva när vi har vandrat, men jag gillar verkligen konceptet med organiserade vandringsturer. En stor begränsning med att själv köra bil mellan vandringarna, är att du behöver starta och sluta vandringen på samma ställe – på bilparkeringen. Om du åker på en arrangerad vandringsresa, så är transporterna redan fixade i förväg och du kan vandra från en dal till en annan, utan att behöva vända tillbaka. Dessutom vandrar du alltid tillsammans med en guide som håller koll på allt från vädret till lunchbokningarna på bergshütterna.


Cervinia-STS Alpresor
Cervinia – bild från STS Alpresor

CERVINIA

Byn Cervinia ligger på 2050 meters höjd i nordvästra Italien, på gränsen till Schweiz och Tobleroneberget Matterhorn. Här hittar du inte bara vandringsleder, utan orten är även ett paradis för dig som gillar mountainbike.

När du bokar en veckas vandringsresa till Cervinia med STS Alpresor, ingår programmet ”Alpin vandring”, vilket innebär 5 dagar organiserad vandring till områdets bästa vyer och leder. Beroende på hur van du är på att vandra i bergen, finns det en blå (enkel) och en röd (medelsvår) grupp. Ett väldigt bra sätt att prova på olika vandringar med erfarna guider.

Läs mer och boka din resa till Cervinia på STS Alpresor


Val-Gardena-STS Alpresor
Val Gardena. Bild från STS Alpresor

VAL GARDENA

Val Gardena är mitt favoritområde i Alperna. Här på Italiens solsida bjuder Dolomiterna på sina mest dramatiska vyer. Området består av ett flertal byar som alla är sammankopplade med bra vägar och kabinbanor. Vi har främst vandrat kring St. Cristina och Ortisei, men även området kring Seiser Alm är trevligt.

Även här ingår vandringspaketet ”Alpin vandring” om du bokar med STS Alpresor. Här kan dessutom alla erfarna vandrare boka ”Alpin vandring plus” som innebär tuffare och längre dagsvandringar än standardpaketet.

Läs mer och boka din resa till Val Gardena på STS Alpresor

Vill du läsa mer om att vandra i Italien?

Titta in på min reseblogg Rucksack, här hittar du information om hur du planerar en vandringsresa och massor av bilder från våra vandringar i Dolomiterna.