Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

5 härliga höstresmål i Europa

I september börjar Europas turistsäsong gå ner på lågvarv. Köerna till sevärdheterna blir kortare och priserna på hotell lägre. De svettigaste värmeböljorna är över och i alperna börjar träden så smått att få sina höstfärger. Min absoluta favorittid att resa i Europa är därför utan tvekan hösten och jag har valt ut fem favoriter som passar utmärkt för en långweekend i september-november. Hoppas du hittar något resmål som passar dig!

Just nu är det Autumn SaleHotels.com (autumn sale gäller bokningar som görs senast 30/9 2019 med hotellvistelse senast 26/11 2019) och du får dessutom återbäring på upp till 6% på dina bokningar från refunder! Glöm inte att klicka på refunderknappen innan du bokar!

Jag i söta Colmar – Frankrike

Colmar

Colmar i Alsace är en av Frankrikes absolut sötaste små städer. Colmar är känt för sina färgglada ”pepparkakshus”, gourmetrestauranger och storkar. I slutet av september och i början av oktober är det skördetid för områdets fina vita viner och varenda by i trakten anordnar festivaler och vinprovningar. En bra tid att besöka Alsace!

Vi bodde på Hotell Beausejour som är prisvärt, har gångavstånd till centrum och har en mysig restaurang på innegården.

Fler boendetips i Colmar hittar du här hos Hotels.com.

Luxembourg

Luxembourg

Inte bara ett land, utan även en stad. Det är lätt att glömma bort lilla Luxembourg när man tänker på en weekend i Europa. Jag måste erkänna att jag inte visste så mycket om Luxembourg innan jag åkte hit första gången, men staden bjuder på palats, en gammal stadskärna med fina små gränder och historiska borgar och murar. Här hittar du dessutom konditorier i världsklass och många topprestauranger.

Vi bodde på Sofitel Luxembourg Europe, ett 5-stjärnigt lyxhotell strax utanför centrala Luxembourg. Rekommenderas!

Fler boendetips i Luxembourg hittar du här på Hotels.com.

Schloss Vollrads utanför Frankfurt – Tyskland

Rhen- och Moseldalen

Strax utanför Frankfurt breder sig två av Tysklands viktigaste vindistrikt ut sig utefter Rhens och Mosels branta sluttningar. Det här är ett av Tysklands allra charmigaste områden, med vinslott och borgar som tornar upp sig utefter flodens kanter. Precis som i Alsace är hösten skördetid för de vita druvorna som odlas här och vinfestivalerna avlöser varandra. Det är väldigt populärt att åka på dagskryssningar med vinprovning, med start/slut i Frankfurt eller i Mainz.

Vi bodde Hyatt Regency i Mainz, ett fräsch hotell med utsikt över Rhen och med härlig frukost. Rekommenderas!

Fler boendetips i Mainz hittar du här på Hotels.com.

Florens – Italien

Florens

Under sommaren är Florens nästan obesökbart på grund av alla turister, men under hösten slipper du köa till stadens alla kända museum och slott. Temperaturerna är som en mild svensk sommar och det är fortfarande njutbart att ta en gelato i solen i oktober. Om det skulle regna en dag går det ju dessutom alltid att ta en långlunch på en osteria. Är man in Italien så tar man långa luncher. Det är sen gammalt.

Boendetips i Florens hittar du här på Hotels.com

Bamberg – Tyskland

Bamberg

En av Bayerns charmigaste städer är inte varken stor eller välkänd. Världsarvsstaden Bamberg ligger vid floden Regnitz och har inte bara ett instagramvänligt rådhus, utan också ett ”Lilla Venedig” med historiska korsvirkeshus. Staden är även känd för sin rököl – rauchbier – som smakar som en blandning mellan öl och rökt skinka.

Boendetips i Bamberg hittar du här på Hotels.com


Vill du läsa mer om resmålen ovan? Titta in på min reseblogg Rucksack för mer inspiration om bland annat Colmar och Bamberg!