Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

5 huvudstäder för en härlig weekendresa i höst

Det kanske känns avlägset att börja tänka på hösten när det är stekande 30 grader varmt och det enda man orkar tänka på är att man borde lämna solstolen för att göra en iskaffe. Men faktiskt finns det inget som fungerar så bra för att mota bort höstmörkret som att redan nu boka in en weekendresa i höst!

 

Europas huvudstäder ligger endast ett direktflyg bort, så hit kommer du enkelt utan att behöva ta ut en enda semesterdag. Just den här veckan har MrJet kampanj, så passa på att boka din nästa paketresa här nu, dessutom med 1,75% återbäring på paketresor här hos refunder! Vill du hellre boka separata flyg och hotell? Good news – det är kampanj även på det – 6% återbäring på hotell och 0,75% på flyg.

Under hösten sjunker ofta flyg- och hotellpriserna i takt med att temperaturen sjunker. Men om vädret är lite kyligt och grått när du åker till en storstad, spelar ju egentligen ingen roll. Museum, restauranger och shopping är helt väderoberoende och det kan faktiskt vara lite skönt att kunna klä sig snyggt utan att behöva svettas.

Jag har valt ut fem sköna huvudstäder i Europa som jag gärna åker till i höst. Är dina favoriter med på listan?


Berlin

Populärt, nära och prisvärt! Berlin är en av de bästa weekendalternativen för hösten med både billiga flyg och otroligt prisvärda lyxhotell.

Berlin har i mina ögon några av de främsta museerna i Europa.  Pergamon MuseumBerlin Wall Memorial, DDR MuseumNeues Museum – listan är lång med museum i världsklass! Ta även en avstickare till lite mer moderna Computer Game Museum och spela dig less på PacMan, Pong eller Donkey Kong.

Vädret? Det är inte regnigare på hösten i Berlin än under de andra årstiderna och temperaturerna håller sig sköna ända in i november.


Lissabon

Listans sydligaste weekendresmål är Lissabon – dit jag själv snart är på väg! Portugals huvudstad har tills för några år sedan inte haft några direktflyg, men nu finns till och med flera olika flygbolag att välja mellan. Lissabon är en av listans äldsta städer, byggd på branta kullar och med många vackra stadsdelar som knyts samman av de gula spårvagnarna. Upptäck det historiska tornet Torre de Belém, gå på en portvinsprovning, besök världsarvet Mosteiro dos Jerónimos (kloster från 1500-talet) eller ta en dagsutflykt till närliggande staden Sintra och besök något av de många fantastiska slott som ligger här.

Vädret? Lissabons somrar är regnfattiga och sedan ökar regnet för varje månad hela vägen fram till december. Även om det regnar mycket under hösten, är det bra att ha i bakhuvudet att december månads medeltemperatur ligger på hela 15 grader (ungefär som Stockholm i maj). Ta med dig en tunnare kappa för kvällarna och platta, fotriktiga skor, så klarar du att promenera backe upp och backe ner.

 


Dublin

Irlands huvudstad Dublin är perfekt att åka till på en weekendresa under hösten, för vad kan vara mysigare än att krypa in i värmen på en irländsk pub och lyssna på levande musik och äta stabbig pubmat? Dublins krogliv kan lätt fylla upp en hel helg. Men om du även vill se något kulturellt beger du dig till det vackra biblioteket vid Trinity Collage och tittar på the Book of Kells eller lär dig allt om hur man brygger den världskända svarta ölen på Guiness Storehouse.

Vädret? September har på pappret lika milt väder som juni, men ju längre fram emot november året går, desto mer moln och regn. Ett paraply är alltid bra att stoppa ner i väskan om du ska till Irland – oavsett månad.


Warszawa

En stad på frammarsch som jag har på min bucketlist och som jag själv gärna skulle åka till i höst! Polen glöms ofta bort när man pratar om närliggande resmål, men det är ett av de mest prisvärda destinationerna vi har på 1 timmes flygresa från Stockholm. Här hittar du allt från pampiga palats till billig shopping. Vandra ”the Royal Route” mellan kungliga palatset i gamla staden, Royal Lazienki Museum och Wilanowpalatset eller häng på restauranger i heta stadsdelen Praga. Vill du shoppa? I ett av Polens största shoppingcentrum Arkadia, hittar du massor av prisvärd design.

Vädret? Det regnar faktiskt mindre under hösten än under sommaren i Warszawa, men i november är det rätt så kyligt. September och oktober är dock ypperliga månader för ett besök.


Island-Eva Gyllenberg

Reykjavik

Till Islands charmiga lilla huvudstad åker du kanske inte främst för att varken shoppa eller gå på museum. Reykjaviks sevärdheter ligger i den unika natur som finns på dagsutflyktsavstånd från staden. Hyr en bil eller följ med någon av de organiserade bussutflykterna till gejsrar, vattenfall, valar och nationalparker.

 

Vädret? Ta med en vindtät jacka, vandringsskor och mössa/vantar så är du redo för hösten på Island! Vädret på Island är ganska så stabilt instabilt året om, så alla årstider har sin charm för ett besök. Visste du förresten att det faktiskt bara skiljer 10 grader i medeltemperatur mellan december och juni?


Vill du läsa mer om härliga resmål i Europa? Titta gärna in på min reseblogg rucksack.se, där hittar du massor av tips och trix av allt från weekendresor till packlistor.