Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Packa handbagage som ett proffs – 5 konkreta tips

Packa smart

Allt fler flygbolag tar betalt för bagaget och i många fall kan en incheckad väska kosta mer än själva resan. Inte ens charterresenärerna har gratis bagage längre. Reser du med Tui betalar du framöver extra per incheckad väska. Så hur packar du bäst för att klara dig på enbart ett handbagage? Jag är ett riktigt proffs på att resa med enbart handbagage, här kommer mina konkreta tips!

Och du – självklart handlar du alla dessa smarta prylar med återbäring från Refunder, så glöm inte att logga in!


Tips 1: Packa färre plagg än du tänkt dig!

Om du är borta en weekend, så behöver du faktiskt bara ett ombyte för dagtid, ett för kvällstid, en pyjamas och underkläder för varje dag. Ett ombyte reser du ju i, så de kläderna är en bonus. En viktig regel är att alla plagg du tar med dig ska matcha varandra och gå att kombinera. Om du tar med dig tre kjolar och två par byxor för en helg kommer det bara att resultera i att du kommer hem med oanvända kläder.


Tips 2: Rulla och packa i packkuber!

Jag är en av de största förespråkarna för att använda sig av packkuber när man packar. Rulla eller KonMari-vik dina kläder i små mjuka fodral. Underkläder och strumpor i ett fodral, t-shirts i ett fodral, byxor i ett annat. Kläderna tar mindre plats och du har total överblick över dina saker. Packa även med en tom packpåse, som du sedan lägger din smutstvätt i .

Praktiska packpåsar i 2-pack hittar du här hos Accent.

Bild från Accent
Bild från Accent

Vill du läsa mer om KonMari-metoden, som kommer att förändra hur du ser på dina saker – och även hur du packar?

Köp Marie Kondos bok härAdlibris.

Bild från Adlibris
Bild från Adlibris

Tips 3: Fyll små plastförpackningar med schampo / balsam!

Om du inte bor på femstjärnigt hotell, brukar hotellets hygienartiklar oftast vara ganska undermåliga. Ta med dig favoritschampo och balsam i små plastförpackningar på max 100ml, så vet du att du inte får en bad hairday på semestern.

4-pack med 100 ml förpackningar hittar du här hos Åhlens.

https://www.refunder.se/click/deep/store/2207?redirectUrl=https%3A%2F%2Fwww.ahlens.se%2FSkonhet%2Fmakeup%2Fsminkverktyg-tillbehor%2Ftomma-forpackningar-15329%2Fahlens-reseforpackningar-4-pack-38979423%2F&utm_source=influencer&utm_medium=refunder_inspiredby&utm_campaign=evarucksack
Bild från Åhlens

Tips 4: Var selektiv med skor!

Jag älskar skor. Senaste långresan hade jag med mig fem par. Men för en weekendresa med handbagage är inte det så praktiskt. Skor tar stor plats och väger mycket. Försök att inte ha ett par skor för poolen, ett för shopping, ett för restaurangbesök och ett att resa i. Res i de tyngsta skorna (oftast sneakers)- även om de förstör din outfit. Ballerinaskor och flipflops funkar till det mesta, tar nästan ingen plats och väger inget.


Tips 5: Res med en weekendbag istället för en kabinväska

Det är inte ovanligt att en kabinväska väger 2 kilo, vilket äter upp stora delar av det tillåtna handbagagets vikt. Om du istället reser med en mjuk weekendbag så får ditt bagage alltid plats under stolen framför dig, blir aldrig tvångsincheckat och maximerar mängden prylar du kan ta med dig. Hur bra som helst, eller hur?

En bra weekendväska från Sandqvist hittar du härÅhléns

Weekendbag, bild från Åhlens
Weekendväscka från Sandqvist, bild från Åhlens

 

Vill du ha ännu fler tips för att bli en effektiv packare? Titta in på min reseblogg Rucksack för mängder av tips kring hur du packar!