Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

5 trendiga restauranger att besöka i Barcelona!

 

”Godaste Fish and Chips jag någonsin ätit!”. Elenor, min vännina som bor här i Barcelona, ÄLSKAR restaurangen Fish & Chips. Fisken är lätt krispig av panering och cavan kostar endast 3 euro glaset – perfekt för den cava-älskaren jag är. I Barcelona finns det restauranger i oändligheten som erbjuder mat från världens alla hörn, och maten – den är sådär galet bra! Nyfångad fisk och skaldjur tillagad på olika vis, fräsch amerikansk inspirerad brunch, tapas med bas av lufttorkad skinka, ost, melonsallad och ”Pan con Tomate” – frasigt bröd med mosad tomat på. Hur sjukt gott är inte det egentligen?! Här i Spanien har maten det där lite extra. Den är fräsch, du känner tydligt grundingredienserna , och allt smakar så jäkla mycket! Inget är som hemma. Allt är så mycket bättre.

 

Boka din resa och hotell till Barcelona genom Expedia, få upp till 5,5% i återbäring, och testa dessa 5 matupplevelserna!


La Boqueria – en gigantisk saluhall!

 

La Boqueria är egentligen ingen restaurang utan ett stort matområde, likt en saluhall, men renodlade butiker fyllda med färska råvaror så som frukt, grönsaker, nötter, kött, fisk och skaldjur. Antingen så handlar du med dig en matkasse hem fylld med allt gott som erbjuds, eller så sätter du dig vid en av alla restauranger och njuter av upplevelsen att se kockarna laga din mat från grunden i de öppna köken.

 

Adress: La Rambla, 91, 08001 Barcelona


Brunch and Cake – färgsprakande brunch!

 

Rolig och fräsch mat! Hit lockas både lokalbefolkning och turister för att äta Brunch and Cakes supergoda rätter! Konceptet är amerikanskt inspirerat och restauranger erbjuder t.ex. sockerfria pannkakor med banan och bär, avokadotoast med pocherat ägg och fruktsallad, juicer enbart gjorda på färskpressad frukt, och större brunchmenyer både för allätare och vegetarianer. Vi har redan ätit här två gånger och kommer säkert att bruncha här minst en gång till!

 

Adress: Carrer d’Enric Granados, 19, 08007 Barcelona


Böl – vegan och veganskt brunchalternativ

 

Otroligt fräsch mat! Här äter du bowl till frukost, lunch eller middag. Varm eller kall. Med yoghurtbas eller som en sallad. Inredningen och miljön i caféet känns väldigt trendigt och välkomnande. Jag tog en Acai Berry Böl, jobbade från datorn och jade en riktigt trevlig morgon!

 

Adress: Carrer d’Enric Granados, 44, 08008 Barcelona


Disco House Funky Pizza 

 

Denna restaurangen ligger i Costa Brava, en liten bit utanför Barcelona. Pizzerian är precis vad namnet utger sig för att vara. En restaurang och ”disco bar” med en funky wibe, i utomhusmiljö som erbjuder svingoda stenugnsbakade pizzor. Dessutom är personalen supertrevlig! Inspireras, åk hit, käka, drick öl och ha en härlig kväll med dina polare.

 

Adress: Av. de espanya, 2, Palafrugell


Ala Brava – Sol, bad och surf vid havet

 

Hyr en bil, ta dig åter igen ut mot spanska kusten och lämna Barcelona för ett par dagar.  I de lokala delarna av Costa Brava hittar du stranden Pals med sitt ljusblå hav, mjuka stränder och lagom stora vågor för dig som är nybörjare på surf eller paddel. Strandrestaurangerna har självklart utsikt över havet och serverar klassisk spansk brunch. På bilden ser ni en ananassmoothie och en ”huevos estrellados” – stekt potatis med ägg och serranoskinka.

 

Adress: Avenida Arenals de Mar, 40, 17256, Pals, Girona, Spain

 

Inlägg av Linda Svensson

Instagram: @lindasvenssons