Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

5 oumbärliga saker att ta med på vandringen

Många av oss har stannat i Sverige och haft ”svemester” i sommar och upptäckt allt fantastiskt som finns runt omkring oss här hemma. Väldigt många av oss verkar dessutom ha passat på att vandra i fjäll och skog. Själv har jag bland annat gjort dagsvandringar utefter Höga kusten och njutit av kuperade vandringsleder bland tjärnar, bergsskrevor, rullstensåsar och sandstränder.

Att bege sig ut på dagstur i naturen kräver inte varken tält eller sovsäck, men en bra utrustning höjer upplevelsen. Hos ITAB Outdoor hittar du inte bara kläder, utan även utrustning för skog och mark. Självklart handlar du här med återbäring hos Refunder! Just nu får du hela 4% återbäring på allt du handlar (2019-08-16) – så glöm inte att vara inloggad på ditt refunder-konto!

Även om du bara ska på en dagsvandring, finns det ett antal saker som är bra att ha med sig ut i naturen. Här kommer mina fem favoriter!


Bra skalplagg

Det finns verkligen inget dåligt väder, men det finns definitivt dåliga kläder! Satsa på en bra regn- och vindtät skaljacka som andas, så blir vandringen ett nöje oavsett väder. Lager-på-lager är alltid bättre än bara en enda varm jacka! Klä dig gärna i tunna ullplagg under skaljackan, ull är svalt när det är varmt och torkar snabbt.

Det finns många bra märken för outdoorkläder, men oftast kan det vara svårt att hitta riktigt bra funktionskläder för barn. Didriksons gör funktionskläder som inte bara har klätt min dotter genom dagisåren, utan även är riktigt bra för oss vuxna.

HÄR hittar du unisexjackan på bilden ovan.


Stabila vandringsskor  och ullstrumpor

Ett par stabila vandringsskor gör inte bara din vandring säkrare, utan håller dig varm och torr oavsett väder. Om man gillar skor med högt skaft eller inte är en smaksak, men höga skor minskar risken för stukningar och fall. Jag måste erkänna att jag ofta har låga vandringsskor under sommaren, men jag håller mentalt på att lära mig använda höga vandringsskor året om.

Meindel Dovre Extreme (du hittar dem HÄR) är definitivt på min önskelista. Gore-tex-membran, vridstyv och med rejäl sula. En drömsko!

OBS: Hur bra sko du än köper, kan ett par vandringsstrumpor vara skillnaden mellan värkande fötter eller inte. En bra vandringskänga tar tid att gå in, så satsa på en bra strumpa för att slippa skavsår.

HÄR hittar du en skön ullstrumpa från T&P (bilden nedan).

 


Kniv

En kniv är alltid bra att ha med sig när man är ute i naturen. Min favorit är Mora Eldris Neck – en liten och smidig Morakniv som klarar av det mesta. Köp till tändstålspaketet och du är fullständigt utrustad för allt från grillkorv till fiske.

Mora Eldris Neck hittar du HÄR.


Sittunderlag

En klassiker som inte ska underskattas. Sittunderlag borde vara standard för alla som beger sig ut i naturen. Ett enkelt tillbehör som håller dig torr och varm om rumpan.

HÄR hittar du sittunderlaget på bilden.


Första hjälpen

Sist, men inte minst. Ett first aid kit borde alltid följa med alla ut i naturen. Stickor, skavsår, stukningar, fästingar, rivsår, insektsbett – mycket kan hända även på en dagsutflykt.

HÄR hittar du första hjälpen på bilden ovan.


Och du – glöm inte att ta med en tom plastpåse! Allt skräp du tar med dig ut i naturen ska du även ta med dig tillbaka.