Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Prisvärda hotell i Stockholm – mina bästa tips

Stockholm - Eva Gyllenberg

Söker du en härlig destination för en weekendresa i höst/vinter? Är det inte dags för en weekend i vår älskade huvudstad Stockholm? Stockholm är en perfekt destination året om, men staden är i mina ögon som allra bäst under höst, vinter och vår. Även om det är trevligt att hänga på takbarer i solskenet under sommaren, så stannar stadens normala liv upp. De flesta bra restaurangerna stänger för semester och stockholmarna åker från stan. Höst i Stockholm bjuder på ett lite lugnare turisttempo och färre uteserveringar, men med kortare köer till alla sevärdheter och massor av spännande restaurangupplevelser. 

Dock finns det en sak som kan ta emot när man vill åka till Stockholm. Hotellpriserna. Även om jag bor i Stockholm och själv inte behöver bo på hotell, har vi många vänner som hälsar på och bor på hotell. Och frågan är alltid densamma. Var hittar man bra och prisvärda, eller rent ut sagt billiga hotell i Stockholm? Här kommer mina tips på hotell som ligger i bra områden, oftast kostar runt en tusenlapp per natt på helgerna och som jag rekommenderar till mina vänner. Inget av hotellen nedan tar mer än 15-20 minuter med tunnelbana/buss/spårvagn in till city och de pengar du sparar på att bo billigt kan du ju istället använda på musikaler, konserter eller härliga restauranger. Hur bra är inte det?

Denna vecka (v.44 2018) är det det dessutom förhöjd återbäring (upp till 6% återbäring!) hos Hotels.com, så passa på att boka din weekendresa till Stockholm nu!

 


Motel L - bild från Hotels.com
Motel L – bild från Hotels.com

Motel L i Hammarby Sjöstad

Låt dig inte luras av namnet. Motel L är ett prisvärt, populärt och fräscht designhotell i Hammarby Sjöstad, ett bostadsområde strax söder om Södermalm. Formgivet av Lisa Bengtsson och med Carpe Diem-sängar bor du bekvämt här. I området finns gott om restauranger, service och kommunikationer och du kan lätt promenera till Södermalm eller ta spårvagn/tunnelbana/båt in till city. 

Boka ditt rum på Motell L på Hotels.com här


Best Western Plus Time Hotel - bild från Hotels.com
Best Western Plus Time Hotel – bild från Hotels.com

Best Western Plus Time Hotel vid Vanadislunden

Strax ovanför Odenplan ligger Best Western Plus Time Hotel. Här har du gångavstånd till tunnelbana och pendeltåg och hotellet ligger i ett lugnt bostadsområde med många små kvarterskrogar och barer. Hotellet har några rum med kök om man önskar det, men då går prislappen upp lite. 

Boka ditt rum på Best Western Plus Time Hotel på Hotels.com här!


Hobo - bild från Hotels,com
Hobo – bild från Hotels,com

Hobo i city

I det nya hotellkvarteret vid Brunkebergstorg, ligger ungdomliga och snygga Hobo. Läget är perfekt om du vill bo mitt i smeten och hotellet ligger alldeles vid Sergelstorg vid T-centralen. Mer centralt än så här går inte att hitta. Ett hotell att hänga på hela kvällen med gott om restauranger och barer.

Boka ditt rum på Hobo på Hotels.com här!


Hotel with Urban Deli - Bild från Hotels.com
Hotel with Urban Deli – Bild från Hotels.com

Hotel with Urban Deli mitt i city

Jag hänger gärna på Urban Deli och äter deras koreanska råbiff, men jag har inte vetat om att de även har ett hotell förrän alldeles nyligen. Läget är perfekt och det erbjuds små, moderna rum för dig som bara söker någonstans att sova som är billigt, fräscht och centralt. Observera att rummen ligger under markplan och inte har fönster.

Boka ditt rum på Hotel with Urban Deli på Hotels.com


Biz Apartments Hammarby Sjöstad - Bild från Hotels,com
Biz Apartments Hammarby Sjöstad – Bild från Hotels,com

Biz apartment vid Gärdet & Hammarby Sjöstad

Ska du stanna några dagar och önskar tillgång till kök? Biz apartment har två nybyggda lägenhetshotell som passar för familjer – ett i norra Djurgårdsstaden och ett i Hammarby sjöstad. Det är inte så vanligt med lägenhetshotell i Stockholm, men här hittar du rymliga lägenheter med separat sovrum och kök. Vill du ha hotellfrukost, kan du köpa till det.  Båda hotellen ligger på ett kort avstånd in till city.

Boka Biz Apartment Gärdet eller Biz Apartment Hammarby sjöstad på Hotels.com!


Haymarket - bild från Hotels.com

Haymarket by Scandic i city

Ett av mina favoritställen för en paus under shoppingrundan, är Haymarket.  Det gamla PUB-huset har fått tillbaka lite av sin flärd och bjuder idag på ett snyggt hotell i 20-talsstil med mycket centralt läge vid Hötorget. Jag älskar inredningen i deras restauranger och barer och hotellrummen ser minst lika fina ut. Hotellet kan vara snäppet dyrare än alternativen ovan, men helgerna är oftast prisvärda.

Boka ditt rum hos Haymarket hos Hotels.com här


Vill du ha mer tips om resor? Titta in på min sida med researtiklar här på Inspired By eller dyk in på min reseblogg rucksack.se för ännu fler hotelltips och reseinspiration!

Ha det gott!

 

 

Förresten, jag slänger in ett tips till! 🙂

När du bokar hotell i Stockholm är det viktigt att kolla upp frukostpriserna! Det är vanligare och vanligare att frukosten inte ingår i priset, så kolla noggrant vad ditt erbjudande innehåller och räkna ut totalpriset för er vistelse inklusive frukost innan ni trycker på boka-knappen. Frukost i Stockholm är inte billigt. Så kom ihåg, står det inte att det ingår frukost, så gör det inte det!