Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

5 oförglömligt vackra vägar i världen

Ska du ut på bilsemester? Dra ner på hastigheten, veva ner rutan och njut! Att åka på bilsemester är så mycket mer än timslånga köer på autobahn! Jag älskar bilsemestrar och lägger gärna lite extra tid på att åka småvägar och omvägar för att få se mer av landet jag besöker. Ofta ställer jag till och med in Google Maps till att undvika motorvägar, bara för att hitta de där små byarna och kunna stanna när jag vill. Här kommer en listan med mina topp fem bilvägar runt om i världen – där vägen är själva destinationen.

Till Europa kan du såklart köra med din egna bil, men till resten av världen är det utan tvekan enklast med hyrbil. Avis finns i 165 länder i världen och du kan lätt och smidigt boka din hyrbil på deras svenska webbplats och sedan hämta ut den på andra sidan jorden. Självklart får återbäring om du bokar via Refunder – upp till 4% (beroende på land).
Boka din hyrbil hos Avis med återbäring

 

Österrike – Grossglockneralpvägen

En av Österrikes vackraste vägar är utan tvekan Grossglockneralpvägen i sydvästra Österrike. Vägen som tar med dig upp på 2500 meters höjd genom den vackra nationalparken Hohe Tauern och vid foten av Österrikes högsta berg – Grossglockner. Utefter vägen kommer du att passera förbi vattenfall, glaciärer, snöklädda berg och många hårnålskurvor.

Vägen är oftast öppen mellan maj och november, läs mer om exakta öppettider och priser på Grossglockners officiella besökssida.

Karta (öppnas i Google maps)

Kanada – Icefields Parkway

En av mina topp tre vackraste bilresor någonsin, är Icefields parkway som vi körde under vår semester i nationalparkerna Banff och Jasper. Storslagen vildmark, Klippiga bergen i snöskrud, svartbjörnar och turkosa sjöar. Icefields parkway är en upplevelse för livet. Kör du tidigt på morgonen kan du köra de 30 milen mellan Jasper och Canmore på en dag. Läs mer på Icefields Parkway officiella besökssida.

Karta (öppnas i Google maps)

Australien – Great Ocean Road

Great Ocean Road i Victoria i Australien tar dig genom några av södra Australiens vackraste landskap. Varenda kurva bjuder på vackra vyer över dramatiskt hav, klippor, fyrar och vilda koalor. Vägen är smal och kurvig, så jag rekommenderar minst 2 dagar – helst 4 dagar – om du ska hinna stanna och uppleva området. Läs mer på Great Ocean Roads officiella besökssida.

Karta (öppnas i Google maps)

Tyskland – Romantische strasse

I Bayern i Tyskland finns en riktig sagoväg, som tar dig förbi medeltida byar, slott och ringmurar. Romantische strasse är Tysklands mest populära bilväg och besöks av miljontals turister varje år. Pastellfärgade hus, kullerstensgränder och gökur – i den mest kända staden Rothenburg ob der Tauber visas Tysklands vackraste sida. Räkna med att det tar två dagar att köra vägen mellan Würzburg och Füssen under högsäsong. Läs mer på Romantische Strasses officiella sida.

Karta (öppnas i Google maps)

USA – Kalifornien – Highway One

California dreaming. Highway One är ett av de mest populära vägarna för förstagångsbesökare till Kalifornien och det är långt ifrån konstigt. Här får du storslagna vyer över Stilla havet och åker förbi många mysiga små byar med hamburgerhak. Försök att åka sträckan mellan San Francisco och Los Angeles utanför de stora semestertiderna om du vill kunna stanna och se mer än bilköer.

Karta (öppnas i Google maps)