Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Australiens topp 5 vackraste stränder

Palm Cove - Australien - Eva-Gyllenberg

Inget land i världen har gett mig så mycket mersmak som Australien. Kanske skulle man kunna tro att jag borde bli nöjd efter att ha rest hit på långresor 4 gånger de senaste 6 åren, men det har bara fått mig att längta hit ännu mer! Just nu drömmer jag om en bilsemester i nationalparkerna mellan Perth och Darwin, med snorkling med valhajar, möten med saltvattenskrokodiler (på säkert avstånd!) och närgångna vilda kameler.

Ni som känner mig vid det här laget vet att jag inte är den som gillar att sitta still på semestern. En solsemester måste kunna bjuda på något annat än en strand. Australien har inte bara några av världens vackraste stränder, utan här bjuds på äventyr runt varje hörn. Hit åker man för upplevelser för livet och får på köpet en smittande go-happy-livsstil. Så för alla er som drömmer om att åka till Australien eller för er som drömmer er tillbaka – här kommer mina fem favoritstränder som även bjuder på äventyr!

Förresten, visst vet du om att du får återbäring hos Refunder även på flygbiljetter? Några av de flygbolag som du kan boka till Australien med återbäring direkt på deras sajter är Emirates, Etihad, Swiss och Lufthansa.


Fitzroy Island – Queensland

Fitzroy Island - Australien -Eva-Gyllenberg

Ute på Stora Barriärrevet utanför Cairns i Queensland ligger den lilla korallön Fitzroy Island  med sina vita korallstränder. Ön är omgiven av rev som du enkelt kan snorkla till från stranden, men på öns enda hotell kan du även boka dykarturer till yttre Barriärrevet.

På ön ligger ett sjukhus för havssköldpaddor, där skadade sköldpaddor rehabiliteras för att sedan släppas ut i havet igen. Bli inte förvånad om du stöter på sköldpaddor när du snorklar – det är snarare regel än undantag.


Whitsunday Islands – Queensland

Whitsundays - Australien - Eva Gyllenberg

Whitsunday Islands – eller Whitsundays som öarna oftast kallas – är ett paradis på över 70 regnskogsklädda öar i Queensland. Här finns flertalet små semesterorter och hotellanläggningar, men allra populärast är att hoppa på en båt i några dagar och segla mellan öarna.

Den kritvita gipsstranden(!) vid Whitehaven Beach blir gång efter annan utnämnd till världens vackraste strand och dess skönhet lämnar ingen besökare oberörd.


Palm Cove – Queensland

Palm Cove - Australien - Eva-Gyllenberg

Cairns är huvudorten i norra Queenslands turistindustri, men trots närheten till Stora Barriärrevet har Cairns inga stränder. Vill du ha stränder får du bege dig några mil norr om Cairns till Northern Beaches och de härliga stränderna Trinity Beach, Palm Cove och Clifton Beach. Vi har bott vid alla de tre stränderna, men stranden och strandpromenaden vid Palm Cove är utan tvekan den vackraste. Ren, lång, bred och med både bra restauranger och hotell. Det här är en riktigt bra utgångspunkt om du vill uppleva Queenslands alla äventyr!


Manley Beach – New South WalesManley - Australien -Eva-Gyllenberg

Några av Australiens bästa surfstränder hittar du vid Sydney, där stränderna Manley och Bondi sticker ut som två riktiga pärlor. Året om är havet fyllt av surfare och det är ett rent nöje att bara slå sig ner i den finkorniga sanden och titta på när surfarna väntar in den rätta vågen.

Både Manley och Bondi har mängder av fräscha och populära restauranger och microbryggerier, så du behöver definitivt inte gå hungrig efter att fångat den perfekta vågen.


Great Ocean Road – Victoria

12 Apostles - Australien - Eva Gyllenberg

En av de absoluta höjdpunkterna för bilsemester i Australien är the Great Ocean Road. Vägen som utgår från Melbourne och tar dig västerut utefter vilda och vackra stränder, kurviga vägar och branta klippor. Hit åker du inte för att bada på stränderna, utan för att vandra på dem och njuta av de vackra vyerna. Under vinterhalvåret kan du se valar från stranden, kakaduorna springer nyfiket vid dina fötter när du äter lunch och området är känt för sina vilda koalor. Det här är så bra att jag skulle kunna åka exakt samma bilsemester en gång till utan att bli tröttna!

En av de mest minnesvärda stränderna ligger vid De 12 Apostlarna, de världskända klipporna som bäst upplevs i solnedgång.


Vill du läsa mer om Australien? Titta gärna in på min reseblogg rucksack.se! Vi ses!