Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Magiska Island – Fem favoriter utanför Reykjavik

Eva-Gyllenberg-Island

Det finns en plats på jorden som är så unik och så speciell, att inte ens Game of Thrones kunde ge dess skönhet rättvisa på film. Jag pratar om Island.  Så nära Sverige, men nästan som en annan planet. Island är vilt, vackert och väldigt väldigt annorlunda.

 

Icelandic Apartments

Åker du till Island bör du älska natur, varma bad och/eller islandshästar, för på Island är dessa de stora dragplåstren. Utanför charmiga lilla Reykjavik breder stora vidder och vidsträckta bergskedjor ut sig över det mossbeklädda månlandskapet. Det här är dramatiskt och storslaget och alldeles alldeles underbart!

Det finns dagsutflykter med buss att boka för den som på ett enkelt sätt vill uppleva naturen kring Reykjavik, men vi valde att hyra bil och åka på dagsutflykter i tre dagar. Och vet du vad? Varje krön och krök bjöd på en ny wow-upplevelse och vi fullkomlig älskade det!

Har du inte varit på Island ännu? Känns Island alldeles för dyrt? Island har definitivt en prisnivå som är högre än Thailand, men man behöver inte bli ruinerad av att åka hit! Vi bodde på snygga och fräscha Icelandic Apartments i en prisvärd lägenhet med pentry i Kópavogur strax utanför Reykjavik. Vi lagade frukost själva och fixade med oss snacks från köket på dagarna. Perfekt för en kostnadsmedveten familj på äventyr!

Boka ditt boende på Icelandic Apartments (eller något annat härligt hotell) på Agoda, så får du dessutom 3% återbäring från Refunder! Så glöm inte att logga in på refunder innan du bokar!


Mina fem favoriter på Island

ÞINGVELLIR NATIONALPARK

Thingvellir Island - Eva Gyllenberg

Alltinget – världens äldsta riksdag – skapades vid foten av världsarvet Thingvellir för snart 1000 år sedan. Även om riksdagen inte längre håller sina möten här, fortsätter naturens skönhet att locka till sig besökare än idag. Här vandrar du i raviner bland vattenfall och storslagna vyer över sjöar och berg. Räkna med att minst tillbringa en halvdag här för att hinna med allt.

BLÅ LAGUNEN

Bla lagunen Island - Eva Gyllenberg

Ett av Islands mest populära turistmål är den Blå Lagunen. Väldigt populärt och väldigt stort och turistigt, men en riktigt lyxig och härlig upplevelse. Visst, du kan bada i varma källor i badhus i nästan varenda liten by på Island, men det här stället är vackrare och bjuder på rejält med internationell spakänsla.
OBS: Glöm inte att boka din vistelse på nätet i förväg, annars kan du i princip glömma att komma in!

REYNISFJARA

Reynisfjara Island - Eva Gyllenberg

Reynisfjaras svarta lavastränder och dramatiska klippor är några av mina mest bestående minnen från Island. Vädret växlade mellan snö och solsken och vinden blåste kallt från havet, men de fantastiska vyerna höll mig varm. Missa inte att spana efter lunnefåglar utefter klipporna om du är här under sommarhalvåret!

GEYSIR

Geysir - Eva Gyllenberg

Även om nästan hela Islands landskap pyser och ryker av heta ånga och varmt vatten från den vulkaniskt aktiva berggrunden, är området vid Geysir ett av de allra säkraste platserna för att få se ett utbrott av en gejser. Den mest aktiva geysern i området – Strokkur –  får ett utbrott ungefär var femte minut.  Andas in den sulfurstinna luften och se naturens krafter släppas fritt. Det här är mäktigt!

SELJALANDSFOSS VATTENFALL

Island-Eva Gyllenberg

Island har fler vattenfall än du hinner med att se på en resa, men ett av de läckraste fallen bjuder Seljelandsfoss på. Så mycket vatten och så många regnbågar – här möter du rejäla mängder av öronbedövande energi! Missa inte att gå upp och titta på utsikten från toppen av vattenfallet!

LÄNKTIPS – som ger dig pengar tillbaka!
Ska du boka din resa, här kommer tips på resebutiker.
Hyra bil? Här kan du hitta flera butiker som ger dig pengar tillbaka!

 


 

 

Vill du läsa mer om Island? Titta gärna in på min fullspäckade sida om Island! Här hittar du fler tips på vad du behöver tänka på när du åker till Island, tips på sevärdheter och restauranger och även en full recension av Icelandic Apartments. Enjoy 🙂

Ha en mysig söndagskväll nu, det tänker i alla fall jag ha! 🙂