Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

5 tips till när du applicerar din ögonskugga

Som jag har skrivit i tidigare blogginlägg här på Inspired by Refunder tycker jag att ögonskugga gör så mycket till sin sminkning! Och på senaste tiden har jag verkligen börjat gilla varma, röda, skuggor. Därför köpte jag en ny palett från Makeup Revolution med 15 olika varma skuggor. Paletten heter Re-Loaded Newtrals 2 och jag verkligen älskar den! Det är däremot inte det lättaste att få till en bra ögonsminkning, så jag tänkte därför ge er mina fem bästa tips för en bra applicering.

Tips 1: Olika borstar vid applicering

Jag använder mig av tre olika borstar när jag gör min ögon-sminknig. Först använder jag en ganska kompakt rund borste för att applicera själva ögonskuggan på ögonlocket. Är den för mjuk och fluffig kan det vara svårt att få upp så mycket pigment som man kanske vill ha. Sedan använder jag en lite större borste som är väldigt fluffig men samtidigt kompakt för att tona ut skuggorna samt jobba in en mörkare skugga i globlinjen. Till sist använder jag en superliten borste för att applicera en skugga under ögat precis vid fransraden. För att få en så bra precision som möjligt är det bäst om borsten är kompakt och hård.  Jag använder mig främst av borstar från Real TechniquesShade + Blend och Detail + Define.

Tips 2: Primer

Med en ögonskuggsprimer fäster skuggorna mycket bättre vilket gör det enklare att applicera. Då behöver man inte jobba lika mycket för att få ett pigmentrikt resultat. Dessutom undviker man att olika skuggor som man applicerar blandas ihop. Men det bästa med en primer -hållbarheten blir underbar! Utan primer lägger sig oftast ögonskuggan tillslut i vecken på ögonlocket, men med primer undviker man det. Put A Lid On It från The Balm är toppen!

Tips 3: En ögonskugga som bas

Innan jag applicerar min riktiga ögonsminkning brukar jag börja med en neutral skugga som en bas. Detta gör att det blir lättare att blanda in skuggorna ovanpå med varandra. Exempelvis Bamboo från Moyana Corigan eller Freedom System 341 från INGLOT.

Tips 4: Palett med olika skuggor

Man tänker lätt att ju fler skuggor man använder ju svårare blir det att få till en bra ögonsminkning. Men jag skulle säga tvärt om. Har man till exempel en palett med många olika skuggor men som ändå liknar varandra fast med olika nyanser kan man lättare få till en bra övergång. Jag brukar exempelvis lägga en ljusare skugga innerst på ögonlocket, sedan en mörkare ytterst på ögonlocket och däremellan en halvmörk. Som jag skrev i början av inlägget, Re-Loaded Newtrals 2 är en perfekt palett!

Tips 5: Highlighter i ögonvrå och under ögonbryn

Det sista jag gör med min ögonsminkning är att lägga en highlighter i ögonvrån samt under ögonbrynen. Detta gör att man får en väldigt fin lyster kring ögonen och gör att ögonbrynen får ett ”lyft”. Budget: Makeup Revolution Lyx: SENSAI

Alla produkter jag har länkat i inlägget går att köpa på Nordicfeel.se. Just nu får man 20% rabatt på hela sortimentet vid köp över 599 kr. Erbjudandet gäller så länge produkterna finns i lager och som längst till och med den 16 september. Erbjudandet gäller ej vissa särskilda märken. Dessutom får man upp till 5% i återbäring om man handlar via Refunder!

Min Instagram: @bernhardssonlinn

Min blogg: nouw.com/linnbernhard