Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Allt din hund vill ha hos First Vet!

Hej på er!

Jag har ju nämnt att jag och sambon nyligen har fått hem en till liten familjemedlem. Vi är nu 4 st i familjen med olika intressen.

Med det sagt har vi nu två hundar som äter olika mat och gillar olika leksaker och tuggben.

På First Vet så hittar du allt du behöver till din hund, oavsett storlek och ras. Dem har något som passar alla hundar.

Här har vi 4 exempel på bra och nyttig valpmat.

Eukanuba maten är framtagen av specialister inom kost för hundar. Den nyttiga maten bidra till att utveckla hundens ögon och syn, även njurarna och leverfunktionen.

Det ligger lång forskning bakom den här maten och dess recept.

Halla framhäver valpens blanka och fina päls via den exakta halten av omega fettsyror och mättar en unghunds matbegär varje dag.

Hill’s valpfoder och dess ingredienser bidrar till ett frisk hjärta hos valpen och bygger muskler för att så småningom bli en stark och friskt vuxenhund.

Iams valpfoder gäller för valpar/unghundar upp till 12 månader. Detta valpfoder innehåller allt som en valp/unghund behöver och rätt intag näring om dagen för at stärka valpen första månader och ha rätta förutsättningar att bli en frisk och kry vuxenhund.

När man ska byta foder, det kan vara så att valpen börjar bli stor eller att du märker att din hund inte äter lika bra längre. Det behöver du hitta rätt foder för just din hund.

Då ska du se till att ha kvar mat ifrån det gamla fodret och köpa en påse utav det nya. Börja med en mindre påse för att se att din hund gillar det, istället för att komma hem med 14 kg som inte kommer att ätas upp.

Det är viktigt att du håller koll så att din hund äter ordentligt varje dag. Har din hund känslig mage? Se efter foder som är snäll mot magen och hjälper till med matsmältningen.

Hur går du över till nytt foder. Jo, se bild nedan. Det är viktigt att låta det ta en tid för att låta hunden upptäcka och känna och smaka på det nya fodret. Stressa inte!

Är din hund rastlös och nöjer sig inte med en promenad på en timme? Så fort ni kommer in igen så viftar din hund på svansen och vill signalera att den inte är nöjd och vill ut och leka, IGEN??

Då finns det massor med leksaker som gör att dem tröttas ut. Det finns två sätt att trötta ut din hund på. Antingen släpper du den i en hundrastgård så att den får springa fritt och nosa och upptäcka saker på egen hand. Gå den dagliga promenaden, de räcker för en del hundar.

Eller så kan du trötta ut deras hjärna och låta dem använd sin kreativitet och aktivera sin hjärna. Se följande bilder för exempel på detta. (psst… alla mina bilder är klickbara, klicka på en bild du tycker verkar intressant så kommer du direkt till den på hemsidan och kan läsa mycket mer.

Den första avser nivå 1, ganska så enkel, hunden ska få bort klossarna och där under gömmer sig lite godisbitar. Den andra nivå 2, här ska man dra luckorna åt sidan för att öppna upp luckan där godbitarna gömmer sig. Tredje bilden, nivå 3. Den är riktigt klurig, här gäller det för hundan att låsa upp varje blå platta, för att göra detta måste man dra ut dem vita låsen och dra den blåa plattan åt sidan för att hitta vad godbitarna gömmer sig.

Den sista och den minsta aktiveringsleksaken är en så kallad kong. En ihålig leksak som du kan gömma kex eller våtfoder i. Vi har en som våran hund älskar att leka med. Vi brukar ge henne paté eller philadelphiaost blandat med mat. Då har hon att göra en stund och tröttar också ut sig då hon får använda hjärnan.

Hunden munhälsa är viktig och ska tas på allvar. Det gäller att ha koll på hunden munhälsa och borta och vårda hundens mun och tänder.

Här nedan listar jag belöningsgodis som är bra för hundens tänder, tuggpinnarna innehåller D-vitamin och kalcium vilket bidrar till friska tänder och fräsch andedräkt hos hunden. Aptus tuggbitar bidrar till ett friskt och fint tandkött. Tandkrämen bidra till normal munflora och minskar uppkomst utav tandsten och plack. Hatar din hund att borsta tänderna och vill inte alls gå med på det att göra det som ofta som behövs? Va bara lugn, så länge du ser till att borsta dem så ofta du kan så är det bra nog. Det du kan göra också är att köpa munskölj som är avsedd för din hund. Detta häller du upp i vattenskålen så att hunden får i sig denna vätskan. Den bidrar till frisk munhälsa, frisk tandkött och fräsch andedräkt.

Gå gärna in på sidan och kika eller klicka på mina bilder för att läsa mer och navigera vidare.

Vi hörs snart igen, ta hand om er, håll avstånd och tvätta händerna!

Kram E