Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Applicera mascaran på bästa sätt

Jag tänkte idag dela med mig av mina bästa mascara-tips, både i appliceringsväg och olika mascaror! Mascara är ju verkligen en skönhetsprodukt som kan göra skillnad om man känner att man ser lite trött ut. Det ger ju  verkligen piggare och öppnare ögon!

Först och främst innan man applicerar mascaran är det superviktigt att fransarna är rena, att man till exempel inte slarvat med rengöringen av mascara dagen innan! Så att använda en eyemakeup remover är nog det effektivaste sättet att rengöra fransarna.

Därefter brukar jag alltid böja mina ögonfransar. Det finns flera olika ögonfransböjare att köpa. Det viktiga med det här steget är att böja fransarna innan man applicerar mascaran och inte efter! Det är annars lätt att man skadar och sliter på fransarna och att ögonfransböjaren blir smutsig av torkad mascara!

När det kommer till själva appliceringen brukar mitt fokus ligga på ”zick-zack-tekniken”. Detta görs för att undvika att fransarna ska bli klumpiga och klibba ihop sig med varandra. Tekniken går alltså ut på att man lägger borsten nära fransrötterna och medan man sakta drar borsten uppåt så drar man den fram och tillbaka. Jag tycker det fungerar så bra!

Ett annat tips vid själva appliceringen är att dra fransarna som är i mitten rakt uppåt, de som är i ytterkant snett utåt och de i innerkant snett inåt. Då sprider man ut fransarna vilket gör att det ser fylligare ut.

Ett sista tips vid appliceringen är att låte mascara som kommit på ögonlocket att torka. Låter man det torka är det mycket lättare att bara ta en tops och gnugga lätt en att försöka få bort kladdig mascara direkt.

Till sist vill jag ge några tips på mascaror som fungerar väldigt bra för mina fransar.  En av mina absoluta fzvoritmascaror är den jag har på bilderna: Dimensions de Chanel 10 Noir. Dock är det här mascaran inte så lätt att få tag på då den endast säljs i Chanels butiker. Så, några andra tips är They’re real! från Benefit (20% rabatt + 4% återbäring) och Volume Million Lashes från L’Oreal Paris (20% rabatt + 4% återbäring).

Min Instagram: @bernhardssonlinn

Min blogg: nouw.com/linnbernhard