Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Dåliga hotellupplevelser – och hur man undviker dem!

Utsikt?!

Den här utsikten hade jag och min fru Alexandra från vårt hotellrum i Bryssel. Rummet låg liksom en halv trappa ner, och när vi förväntansfullt drog isär gardinerna stirrade vi alltså rakt in i fronten på en bil som stod parkerad i ögonhöjd ca två decimeter utanför fönstret. Om man hukade sig en aning kunde man se underredet på bilen och snabbt bedöma om den var rostangripen eller inte. Bilen såg fräsch ut undertill om någon undrar. Till skillnad från resten av rummet. Som var täckt av ett tunt lager flott som spreds från den brummande köksfläkten som hade sitt utblås strax utanför. Som tur var tillbringade vi endast ett absolut minimum av tid på rummet eftersom vi var där för att fira vänners bröllop.

En annan gång firade vi nyår i Wien och checkade av någon oklar anledning in på Hotel Goldene Spinne. Att säga att rummet var litet är att ge det för mycket cred. Jag har på allvar åkt hissar som varit avsevärt större. Man fick bestämma sig för vad man skulle göra innan man klev in eftersom det var försent att vända sig när man väl var inne. Rummet fylldes nästan helt av den en meter breda sängen (insåld som något i stil med ”double Queen Size”). Och den pyttelilla återstående golvytan var lagom att ställa skorna på. När man släckte ljuset var det lite som att ligga i en kista.  Inte ett rum man liksom låg och njöt av härliga frukostar levererade av room service om man säger så. Ens om man hade fått plats med en frukostbricka i rummet vill säga.  

 


 

Men det absolut sämsta hotellet jag bott på var i Ghanas huvudstad Accra. Hansonic Hotel hette det, med den milt sagt vilseledande sloganen ”Affordable Comfort”. Vi var där för att vara med i ett tv-program om hur man kan leva klimatsmart. Kolla in det här,  det var tv-teamet som hade ordnat hotellet. Vi checkade in hos en gubbe som satt och sov på en stol på gården. Han hade svårt att dölja sin förvåning över att det faktiskt kom gäster till hotellet, och fick rota runt ordentligt i en papplåda för att hitta nycklar till rummen. Eftersom det fängelsecellsliknande rummet hade en temperatur på strax över 35 grader bestämde jag mig för att ta en svalkande dusch. Vilket för övrigt var det enda som erbjöds. Eftersom det inte fanns något varmvatten i byggnaden. I badrummet stod en grön plasthink upp och ner över golvbrunnen. Jag lyfte nyfiket på den bara för att konstatera att syftet med hinken var att stoppa de hundratals lillfingertjocka vita maskar som kravlade sig upp genom gallret (ni slipper bild på dem). Jag sov lätt den natten…

 För att undvika ovanstående fiaskon rekommenderar jag att ni bokar era hotell genom Hotels.com. Inte bara kan ni läsa recensioner från tidigare gäster, utan ni får dessutom 5% återbäring genom Refunder. Trevlig(are) resa!

//Fredrik, VD & grundare Refunder