Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Den sminkade snickaren

Mitt namn är Elihn – den sminkade snickaren!

Jag är 20 år gammal och jobbar som snickare. Jag bor vid sundet pärla Helsingborg och enligt mig är Helsingborg den vackraste stad jag har besökt. Ja, såklart efter min hemstad då, vilket är Kalmar. Ingenting slår Kalmar. Staden är liten men den har så mycket att ge. Dessutom har den vunnit pris för årets sommarstad för nu fjärde året i rad. Det säger ju en hel del?

Vem är jag?

Jag är en social och framåt tjej som jobbar inom byggbranchen. Jag läste en treårig utbildning i Malmö där jag gick ut skolan med ett stipendium på 10 000 kronor och har sedan studenten jobbat ute som snickare. Jag tycker det är riktigt roligt att få vara med och bygga upp ett bostadshus där någon kommer att flytta in, eller bygga en skola där barn kommer att få lära sig allt om världen.

När jag frågar någon jag inte känner, frågar en gammal lärare jag springer på eller en barndomsvän om vad dem tror att jag jobbar som brukar dem ofta gissa på något inom hår, smink, naglar eller något annat inom skönhetsområdet. Då brukar jag bara skratta för mig själv. Mitt yrke som snickare ligger så långt ifrån skönhetsvärlden och ingen skulle nog gissa på det utifrån min look.

Till en början var jag osäker. Jag har alltid trott att man ska göra antingen eller. Ha ett skitigt och slitsamt yrke och lägga utseendefixering på hyllan men aldrig kombinera dem. Tills först för ett år sen. Varför ska inte jag kunna göra mig fin, sminka mig och ha fina håruppsättningar etc. etc. Det kan väl alla. Jag tror bilden av hur en byggarbetare är och hur han/hon ser ut är väldigt skev. Du ser inte på en person att den jobbar som tandläkare eller förskolelärare. Inte heller byggarbetare. Det är därför ingen gissar på att jag faktiskt är en av dem. Så jag började kombinera dessa två och blev på det sättet väldigt intresserad av hela skönhetsområdet.

När började jag blogga och varför?

Jag har alltid tyckt om att skriva. Alltid varit en person som vill dela med mig av allt jag gör. Jag vill inspirera mina följare om allt ifrån mysiga smultronställen, caféer, road trips till inredning och skönhetsprodukter som jag testat. Det gör ju såklart det bara ännu roligare att någon faktiskt läser det också. Till en början tog det tid att få ut min blogg och få följare. Men jag tror att mitt bästa tips till dig som vill börja med något inom sociala medier är att aldrig ge upp. Bara fortsätt att publicera. Jag vet hur ont det kan göra att se att en enda person har läst vad du skrivit. Men jag lovar dig om du bara fortsätter att blogga och skriva om det du vill och som du mår bra av att skriva om så kommer folk att få upp ögonen för dig. Din blogg kommer att växa.

Vad bloggar jag om?

På denna bloggportal kommer jag att dela med mig av mina skönhetstips. Jag hoppas verkligen kunna inspirera er. https://www.refunder.se/inspired/inspirer/elihncarlbrant

Här skriver jag mer personligt. Allt ifrån små till stora projekt. Min vardag, jobb, skönhetstips och allmänt om livet. Du får jättegärna följa med på min resa. https://nouw.com/elihncarlbrant


Mina fem bästa skönhetstips

Urban Gloss – Cool Cleanser

Ansiktsrengöring i allra bästa form. Denna produkt brukar jag själv använda innan jag använder mitt Self – Tanning kit.  Du rengör ansiktet med Cool cleanser skumrengöring innan du applicerar smink eller för att ta bort sminket. Denna produkt motverkar orenheter och fet hy. Innehåller även SepicontrolTM A5 som stärker huden.

LUMENE – Matte Hydaration

En riktigt bra hudkräm som jag rekommenderar starkt. Just nu hittar du den med 25% rabatt på många av LUMENEs produkter. Har du problem med fet och oljig hud så är denna produkt riktigt bra på att göra din hud matt och reducera porer samtidigt som den återfuktar. Du hittar varan på Kronans apotek som nu också har höjd återbäring på hela 7,5 %. 

Swiss Clinic – Self-Tanning Treatment                

 Få solkysst hud på ett enkelt sätt med Swiss Clinic Self Tanning Treatment. Jag själv älskar denna produkt och den får mig att känna mig fräsch oavsett tid på året. Behandlingen består av två olika produkter. På morgonen använder du dig av Self-Tan Drops som du antingen lägger direkt på rengjord hud eller blandar ihop med din hudkräm. På kvällen innan du går och lägger dig använder du den andra produkten i behandligen som består av Self-Tan Pads. Produkten har en fräsch doft och ger dig en solkysst hud efter bara ett dygn. 

NO.3 Hair Perfector                                                   

Detta är något som används flitigt hos frisörerna. Ingen vill gå runt med skadat och slitet hår. Olaplex är en intensiv hårinpckning, enkelt att använda i nytvättat hår. Låt inpackniingen sitta i minst 10 minuter för bästa resultat, går även att ha i under natten. Använd 1 gång i veckan. 

Maria Nila – Repair

Då jag själv har färgat mitt hår ett 20 tal gånger är det inte riktigt i sitt toppskick. Men något som verkligen hjälper och som jag själv blev tipsad om en gång  är Maria Nila’s schampoo repair. Använd varannan tvätt och märk skillnad du också. Hade inte kunnat vara mer nöjd med ett schampoo. 


Mitt nästa steg i livet?

Jag tror att mitt liv börjar nu. Jag ville förbättra mig och hela mitt liv och jag gjorde det. Jag känner att jag har nått dit jag ville och nu är början på något helt nytt framför mig. Jag är så stolt över mig själv att jag har tagit mig hit där jag är idag och det mår jag väldigt bra över. Du ska aldrig känna att det är försent att förändra något. Har du bara rätt inställning och siktar högt så kommer du att nå ditt mål.

Följ gärna med i min vardag på någon av mina kanaler:

Instagram: ecarlbrant

https://nouw.com/elihncarlbrant

https://www.refunder.se/inspired/inspirer/elihncarlbrant

Här är jag ute på festligheter ?
Här är också jag men mellan 07:00 – 16:00 🙂