Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Det viktigaste i strandväskan: SOLSKYDD

Solen skiner för fullt vilket självklar betyder att man måste vara försiktig med sin hud och därmed använda solskydd! Om man inte smörjer in sig med en kräm innehållande SPF kan man utsätta sig själv för mycket allvarliga och farliga följder. För mycket solexponering är den allra vanligaste orsaken till hudcancer. Och förutom hudsjukdomar kan solen påskynda rynkor, ge förtjockar läderhud samt pigmenteringar. Så glöm inte att lägga ner en solkräm i strandväskan!

 

 

Liksom jag och många andra undrar ju ibland över vad de olika SPF-måtten egentligen står för. Själva SPF är en förkortning av Sun Protection Factor och är ett mått på hur väl solkrämen skyddar huden från UVB-strålar. Siffran som sedan beskriver SPF-måttet, alltså styrkan på solskyddet, anger hur många gånger längre man kan vara i solen än utan.

 

 

Ett välkänt märke som säljer solskydd är ACO. Jag själv använder mig av deras produkter och jag kan varmt rekommendera dem! De finns att köpa lite överallt så det är oftast lätt att få tag i. Till exempel har Apotek Hjärtat produkterna i sitt sortiment vilket är toppen då du fram till den 8/7 2018 kan få höjd återbäring på hela ditt köp om du handlar via Refunder. Den höjda återbäringen är hela 8.5%. Dessutom är det fri frakt. Så passa på att handla hem det som behövs!

 

 

Det finns en hel del olika solskydd till olika delar på kroppen. Det jag använder är en Sun Lotion SPF 15 , Sun Face cream SPF 30 och ett Sun Lips SPF 30 . Är det dock stark sol i Sverige eller om jag åker utomlands till en solsemesterort skulle jag istället välja en Sun Lotion med högre SPF än 15.

 

 

Min instagram: @bernhardssonlinn

Min blogg: nouw.com/linnbernhard