Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Kom igång med träningen efter semestern!

Sommaren har vart lång och sommarkvällarna ännu längre. I hela Sverige har värmeböljan härjat och vi har svettats utan att vi ens rört på oss, roséflaskan har varit godare än någonsin och träningskläderna har dammat i garderoben. Enligt SMHI har juli månad inte varit så varm på 260 år, men nu går vi in på mitten av augusti och temperaturen har äntligen(!) blivit behaglig. Dags att komma tillbaka till rutiner!

 

Oavsett om du tränar för att bli starkare, snyggare, snabbare, för att gå ner i vikt eller för att gå upp i vikt så behöver vi ibland en liten push. Vi alla motiveras av olika saker och nedan får du ta del av mina 9 bästa tips!

 

1. Skaffa gymkort! Har du inget gymkort så är det läge att skaffa det nu när vi är på väg mot kyligare tider och utomhusträning inte lockar lika mycket. Kan kännas som tråkiga pengar att lägga ut, men det är bara dyrt om du inte nyttjar det!

2. Boka pass! Det är så mycket enklare att pusha sig själv i en grupp och med en instruktör som säger vad du ska göra. Jag lovar, ingen kommer att titta på dig – alla är för upptagna med sig själv.

3. Hitta en träningskompis! Bestäm de dagar ni ska träna och bestäm er för att inga ursäkter är tillåtna.

4. Trött efter jobbet? Träna innan! Jag lovar att du är piggare då du kliver upp på ett kick 05.30 istället för att snooza till 07.00.

5. Apropå ovan, SNOOZA INTE! Du är aldrig så pigg som du är vid första gången klockan ringer, snoozar du blir du bara tröttare.

6. Kommer lite in på punkt 2, men boka pass! Klassiskt sätt att tvinga sig själv att ta sig till gymmet, bokar du pass men inte kommer dit så får du en prick. Det är lite olika på olika gym, men på de flesta gym är det bokningsförbud i 14 dagar då man uppnått 3 prickar.

7. Nya träningskläder! Ut med linnet där loggan knappt syns längre och in med nytt! Som med alla andra tillfällen så känns det bättre då man känner sig lite fin.

8. Det är viktigt att utmana sig själv för att bli bättre, men att tvinga sig på träning man egentligen tycker är tråkig är det mest omotiverade som finns. Tycker du inte om att träna med vikter? Kör kroppsövningar! Tycker du att löpa är det tråkigaste som finns? Finns sjukt mycket varierad konditionsträning, kör roddmaskin, burpees eller cykel! Den bästa träningen är den som blir av!

9. Viktigaste av allt – var realistisk. Ett sjukt bra och effektivt sätta att motivera sig är att sätta upp mål, men se till att det är rimligt. Att signa upp sig på ett maraton eller att sätta 100 kilo bänkpress är inte orimliga mål – men det kom ihåg att det tar tid. Delmål är viktigt för att se att du faktiskt utvecklas och blir bättre.

 

Lycka till och kör hårt!