Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Solsemestra längs spanska solkusten!

Om tre veckor säger jag tack och hej till jobbet i Köpenhamn och går ut med ett extra stort leende på läpparna – S E M E S T E R! I min ordbok har semester samma betydelse som upplevelser, ny energi och oändligt med nya intryck! Denna sommaren ska jag lära mig något nytt, göra mig av med rädslan för havets djup,  sola och bada varje dag, och dricka bubblor i mängder!

Nästa resa går till en av mina bästa vänner i Barcelona.  Hon ska visa alla sina smultronställen och det ska bli så otroligt roligt att få se hur hon lever sitt ”local life”. Vi startar vår resa i Barcelona med storstadsliv, och därefter är planen att vi drar vidare till spanska kusten!  Förhoppningsvis blir det en massa häftig natur och aktiviteter i form av hiking och surfing, men också sena middagar med vin och bubbel på unika och idylliska platser, och ofantligt mycket skratt, sol och bad! Våra resor brukar bli väldigt spontana, men för att inte komma helt oförberedd har jag hittat lite aktiviteter som vi kan underhålla oss med under resan:

Detta inlägg är en annons med Sunweb som ger 250kr i återbäring när du bokar din nästa solsemester hos dem!


Bubbla i Cava!

Cava med vänner och trevligt sällskap är det bästa som finns.

 

Cava, denna fantastiska dryck kommer ifrån Spanien och måste vara en av landets stoltheter. Jag som älskar älskar ÄLSKAR bubbel ska absolut besöka en av alla vingårdar! I närheten av Barcelona och längst den spanska kusten finns flertal vingårdar som erbjuder guidade turer och provsmakning av såväl cava som vin. Jag har fått upp ett extra öga för ArtCava som verkar vara en liten och charmig vingård i en av Europas mest vinimporterade område, The Penedés (40 minuter från Barcelona). Enligt dem själva producerar de ”18,000 bottles of quality artisan cava a year with our own hands, adding nothing, no chemicals, no funny business, only love”. Coolt! På Artcava får man se hur cava produceras, gå guidade turer, övernatta i  små moderna stugor med utsikt över vingården, och självklart testa och smaka sig fram till sitt egna favoritbubbel. Dessutom kan du producera din egen cava – hur kul?!

Tips! Varannan vatten.

Pruducera egen cava på en av alla vingårdar i Spanien

Upplev naturen – Cap de Creus National Park

Cap de Creus, Spanien (bilden är lånad från exceptionalstays)

 

Wow! Den här naturupplevelsen vill jag inte missa. Cap de Creus är en nationalpark i Costa Brava som skal vara en ”otroligt vacker plats med utsikt över Medelhavet” enligt över 1500 omdömen på Tripdavisor. Man går längst en vandringsled från Cadaques upp till fyren Cap de Creus, och får uppleva skog, berg och hav. Rundan tar ca 1h 50m i bra takt och det finns badplatser och en tapasrestaurang längst leden.

Tips! Gå i sneakers eller vandringsskor då terrängen inte alltid är plan. Det ska blåsa ganska mycket på toppen så packa en extra tröja, och glöm inte solskyddsfaktor.


Surfing!

 

Är det något jag har på min ”Bucket list” så är det att lära mig surfa! När jag tänker på mig själv, på en bräda, i havet med stora vågor blir jag faktiskt supernervös.  Det knyter sig lite i magen, både på ett läskigt och bra sätt. Jag har en otrolig respekt för havet och ska erkänna att jag är lite rädd för vad som finns där under. MEN det är exakt i dessa stunder som jag gräver fram mitt orädda jag och kastar mig ut i det som gör mig osäker och skraj. För att övervinna en rädsla är den bästa känslan som finns, och när man väl gör det då känner man sig som den bästa människan i hela världen! Så på med våtdräkt, fram med brädan och ge mig en barnvänlig våg på grunt vatten så ska det nog gå vägen!

Skulle jag mot för modan inte komma upp på den där brädan kan vi ju alltid testa Stand up Paddle. Alltså stå på en bräda, paddla och försöka ta sig framåt. Inte ett dugg likt surfing egentligen, men man står i alla fall på en bräda i havet och försöker att hålla sig stående så länge om möjligt. Värt ett försök!

Tips! Surfa i t-shirt eller våtdräkt om du inte vill riskera att skrapa knä, mage och lår mot brädan. När jag testade surfing för första gången i  Bali fick jag uppleva att en surfbräda är allt annat än len och mjuk.


Rödvin, tapas och idylliska byar

Mijas, Costa del Sol

 

Halva nöjet med att resa är väl ändå lyxen att kunna äta och uppleva nya smaker på olika restauranger varje kväll? En typisk spansk rätt är naturligtvis pallea, en risrätt fylld med kyckling och/eller skaldjur, men jag ser mest fram emot all fantastisk tapas! Plockmat i alla dess former är min favoriträtt (vet inte om tapas räknas som en rätt?) och jag hade kunnat äta det varje dag. Tänk er att sitta i Costa del sol, den så kallade ”solkusten”, i en liten idyllisk by som Mijas med alla sina vita fina hus, på en restaurang under solnedgången med utsikt över medelhavet. Bordet är proppat med olika sorters tapas, glasen är fyllda med rödvin, och mitt emot dig sitter en av dina bästa vänner och ger dig kramp i magen av skratt. Åh vad jag längtar!

 Tips! Få ut mer av smakupplevelsen och beställ tapas tillsammans. Dela, ät från varandras tallrikar och bara ha det supertrevligt.


Detta inlägget är ett samarbete med Sunweb som ger dig 250kr i återbäring när du bokar din solsemester hos dem! Sunweb är en av de största researrangörerna i Europa och flyger till mer än 130 olika resmål som bland annat med avgångar från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg. Boka din nästa resa med Sunweb och din återbäring täcker t.ex. glassförbrukning under en veckas tid!

Glad semester!