Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Spooky Cake

Hej på er!

Nu har jag världens bästa recept till er för att fira Halloween med en läskigt god cheesecake med chokladganache som jag hittade hos Hemköp.

Det du behöver är:

Tårtbotten:
350 g Chokladkakor
170 g smör
50 g strösocker
1 nypa salt

Cheesecake fyllning:
600 g färskost
200 g strösocker
2,5 dl vispgrädde

Chokladganache:
120 g mörk choklad
1,25 dl vispgrädde

Du gör såhär:

Tårtbotten: Se till att smörj en tårtbotten och krossa chokladkakorna till kaksmul. Blanda kaksmul med socker, salt smör till en smulig deg.
Pressa ut degen i tårtformen så den täcker hela formen ända ut i kanterna. Lägg sedan formen i kylen och låt svalna.

Chokladganache: Koka upp vispgrädde och smula sönder choklad. Så fort grädden kokar tar du bort den från värmen och lägger ner chokladen. Rör om tills chokladen smält ihop med grädden.

Se till att lägga undan lite av ganachen till dekorationen mot slutet. Resten hälls över tårtbotten med kaksmulet.

Lägg återigen tårtbotten, nu med ganachen i kylskåpet.

Cheesecake fyllning: Vispa färskosten så att den blir fluffig. TIPS! Använd elvisp – då går det fortare att få luft i färskosten. Vispa grädden med en elvisp tills det blir grädde och vänd sedan ner grädden med färskosten. Lägg över ostgrädden på tårtbotten med chokladganache och försök göra fyllningen så slät som möjligt. Knacka sedan tårtformen mot kanten av diskbänken för att släppa ut luft.

Nu till det roliga! Fyll en spritspåse med ganachen vi la undan för dekorationen. Börja med att ”måla” en spiral från mitten av kakan. Ta sedan en kniv för att rita ut ”Spindelnätet”. Prova dig gärna fram tills du är nöjd!

Låt cheesecaken stå i kylen i minst en timme innan servering.

Happy baking!

Kram från Emma på Refunder