Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Träna bort putmagen med dessa 5 övningar!

 

Är ni bra på att träna de inre magmusklerna? Det är inte jag! Men det är definitivt någonting jag ska bli bättre på efter att ha kört dessa övningar och insett hur jobbigt det var och hur svag jag är i min inre bålmuskulatur.

 

Efter graviditet är det vanligt att man får en svag inre bålmuskulatur MEN den kan även bli försvagad när man sitter mycket ner. Ett tecken på att man har en svag inre bålmuskulatur är att magen putar längst ner. Det är även vanligt att man får ont och problem i nedre delen av ryggen. Vill man bli av med ”put-magen” ska man jobba på den inre bålmuskulaturen!

 

 

PRESSA SVANK (10s x 4)

 

 

FYRFOTA KNÄLYFT (30s x 4)

 

 

DIAGONALA LYFT (10 x 3)

 

 

LIGGANDE DIAGONALA LYFT (10 x 3)

 

 

STJÄRNAN (30s x 4)

 

Det är superviktigt att du jobbar fokuserat när du ska träna de inre magmusklerna. Kör hellre kortare repetitioner och sekunder i så fall och fler set. Om rörelserna är för tunga kommer andra större muskler att gå in och ta över jobbet = fortsatt put och ryggont.

 

Den här veckan vill jag därför tipsa om två böcker med två av mina största förebilder inom träning och livsstil, Lovisa Sandström och Jessica Almenäs. I den första boken får du lära dig om vilka som är de bästa och skonsammaste övningarna inom styrka, rörlighet och kondition under graviditet. I den andra boken berättar Lovisa om hur du kan träna upp din bäckenbotten och de inre magmusklerna.

 

Stora träningsboken för gravida
av Lovisa Sandström & Jessica Almenäs

 

 

Lofsans underverk : starkare bäckenbotten, snyggare hållning och bättre sex
av Lovisa Sandström

 

 

 

Böckerna kan du beställa via Adlibris och glöm inte handla via Refunder så får du återbäring på ditt köp!

 

Följ gärna mig på mina sociala kanaler för fler tips inom träning och hälsa
Instagram: bergevievelina
Blogg: nouw.com/bergevievelina