Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Utgång i Köpenhamn – Hit ska du gå!

Köpenhamn är en utmärkt stad att gå ut i! Här finns mängder av olika pubar, barer, restauranger och nattklubbar – för alla smaker. Ta en afterwork med kollegorna på Illum Rooftop bar med utsikt över shoppingstråket, gå till Cava Bar och bubbla i solen, ät en avslappnad middag på Bistro Royal och ta dig vidare till nattklubben Chateau Motel med sina många etager av dansgolv och kareokebar. Avsluta kvällen på ARCH och dansa tills du knappt orkar stå på benen. Här är min ultimata guide till en oslagbar dag och natt i Köpenhamn!

Boka ditt hotell i fantastiska Köpenhamn på Hotels.com via Refunder och få 5% i återbäring på hela ditt köp!


 

Illum Rooftop bar

Mitt på shoppinggatan Strøget ligger Illum, ett stort köpcentrum som motsvarar till NK i Stockholm och Göteborg. Illum är ett köpcentrum med 5 våningar fyllt av mode, accessoarer, skönhet, inredningar, och sport. På övre plan finns ett matområde och en rooftop bar med en mängd trevliga restauranger och barer. Här kan du äta skaldjur, njuta av färsk pasta eller italienska pizzor, ta en lättare tapas, eller bara ta några drinkar med dina vänner. På sommaren steker solen härligt på uteserveringen, och mot kallare årstiden används såklart värmelampor så att vi alla kan njut av Illum rooftop Bar året om.


 

Cava Bar

Cava Bar ligger precis vid kanalen i centrala Köpenhamn, 2 minuters promenad från Illum. Baren är precis som den låter, en bar fylld med olika sorters cava! Hit går vi ofta på fredagar efter jobbet och tar några glas bubbel, tittar på förbipasserande Köpenhamnsbor  och deras streetstyle, och njuter av solen som ligger på ända fram till små timmarna. Vill du äta rekommenderar jag dig till att gå vidare, men annars ett mycket trevligt ställe!


 

Bistro Royal

Bild lånad av instagramkontot sillewiller
Bild lånad av instagramkontot Madklubben

Bistro Royal är en avslappnad och trendig restaurang på Kongens Nytorv, nära Nyhavn. Maten är supergod och priserna är mycket bra! Här kan du dela på en köttbit med ditt sällskap, äta fiskrätter och enklare sallader, eller testa min favorit – förrätten tonfisktartar! Ett annat tips är att testa deras ”All Day Morgenmad”. En brunch med olika smårätter och tillbehör som serveras fram till kl. 16 varje dag. För 150DKK får du två ägg, knaprigt bacon, grillade korvar, yoghurt men bär, honung och en fantastisk granola, samt bröd smör och pressad juice. Supertrevligt att dela!


 

Chateau Motel

Bild lånad av visitcopenhagen
Bild lånad av visitcopenhagen

Min favoritklubb i Köpenhamn! Chateau Motel ingår i ”The Worlds finest Club” och ligger på Knabrostræde 3 i centrala Köpenhamn. Nattklubben har tre dansgolv på olika etager med olika musikstilar. På övre plan finns en gömd bar där man kan anordna privata fester och ett extra rum med kareokebar. Utomhus finns en större innegård som är supertrevligt att hänga på. Folket som rör sig på Chateu Motel är väldigt avslappnade och enkla. Ingen dresscode.


 

ARCH

Bild lånad av Nightlife VIP Table

Som avslutning på en långa och rolig utekväll, går vi oftast till en av Köpenhamns mest kända klubbar – ARCH.  Vid ingången möts man av väggar och tak klädda i ljusslingor av olika färger. Inne på dansgolvet lyser taket i takt till musiken och rummet är alltid fyllt av människor som vill dansa och ha kul. Borden är uppbokade av killar i kostym som gärna bjuder förbipasserande på bubbel och drinkar, vid stora beställningar kommer tjejerna klädda i bikini och motorcykelhjälm med konfetti, bubbel och sprakande isfacklor. Arch är väldigt ”posh” och passar egentligen till exempel inte mig i smaken. Men deras DJ:s brukar vara duktiga och spela bra musik som är superkul att dansa till!

Inlägg av: Linda Svensson

Instagram: @lindasvenssons