Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Missjey utbildar dig i osäkerhet.

VECKANS TEMA OSÄKERHET

Missjey är här på Inspired by Refunder.

Grundare av missjey.se (jenniferskitchen.se, dyrgrip.se, hotelldetektiven.se, jwenterprise.se) och missjeysweden på instagram. Jag har blivit tilldelad den fina kategorin hälsa och jag kommer fokusera på att skriva om mental hälsa, personlig utveckling och härliga hälsokurer för själen.

Varför ska ni då följa mig? Låt mig få några minuter av ditt liv så ska jag ge dig verktyg för att bli rik. Vare sig du vill bli rik i plånboken eller rik i livet så kan jag hjälpa dig. I varje inlägg kommer en utmaning som du ska genomföra och du kan inte fortsätta läsa texten om du inte tänker utföra den. Det här är ett kall, det är inget val du kan göra. Du måste ta tag i dig själv och ditt liv för att kunna bli rik. Det kommer krävas ditt absolut bästa jag för att lyckas…

Vi tar allt från början, är du med mig?

Allt som började som en tävling och nu står man här som en vinnare. Skrytmåns tänker ni, men faktum kvarstår att jag faktiskt vann över mig själv. Min egna osäkerhet. Jag vill att vi försöker se livet i sin helhet som en väg. Oavsett hur långt på vägen du tagit dig så frågar jag dig en sak. Har det varit några gupp på vägen? Eller som i mitt fall några klockrena avkörningar rakt i diket. Svaret är förmodligen ja. För exakt så fungerar ditt liv. Det är inte en rak väg uppåt, framåt eller i sidled.

Osäkerhet är dagens ämne och vad bygger din osäkerhet på. Det är du själv som sätter upp din egna osäkerhet, med hjälp av omgivningen förstärks eller förbättras din osäkerhet.

Jag kommer ihåg när jag skulle gå in i juryrummet. Jag hade mentalt förberett mig för detta möte i flera dagar. Peppat och lyft upp mig själv för att min egna osäkerhet inte skulle vinna. Jag hade låtit min kreativa sida ta plats, funderat på vad jag skulle säga. Vilken känsla ville jag förmedla och hur skulle jag agera för att vara självsäker. När jag kunde skapa en bild för hur min audition skulle gå, printades bilder i min egna hjärnbalk. Bilder som jag kunde plocka upp vart jag än var för att motivera mig. Jag såg det framför mig nu. Hur jag klev i juryrummet och levererade. Hur jag presterat på föregående intervjuer spelade ingen roll, jag hade inte blicken på vägen tillbaka utan på vägen framåt. Att jag sen kunde gå så långt i min egna osäkerhet och ge mig utrymme för att växa och bli självsäker sitter i att jag under flera års tid har övat på min osäkerhet. När vi tillåter oss själva att bli mer kreativa, så hämmar vi vår egna osäkerhet och låter oss för stunden bara skapa det vi tror på.

Jag vill ge dig några betydande nycklar för att brottas med din osäkerhet.

Ignorera omgivningen

Vi befinner oss i en föreställningsvärld där vi tror att människor runt om kring oss har tid att bry som om hur vi ser ut. Vilka kläder du har på dig och hur du går i högklackat. Det kunde inte var mer fel. Människor idag har inte tid att bry sig i huruvida du är klädd i helsvart en sommardag i 30 plusgrader. Det som är viktigt är hur du är som människa, så ta på dig det du vill. Var vem du vill, så ska du få se att omgivningen inte bryr sig lika mycket som du först trodde.

Spegelmetoden

Det här är en stor nyckel till att lyckas med sin egna osäkerhet och självkänsla. Prova ställ dig i spegeln, kläder eller utan kläder spelar ingen roll. Stå där i 2 minuter och titta på dig själv. Efter 2 minuter vill jag att du går igenom vad du tänkte om dig själv. Var ärlig nu, fokuserade du på det som du själv är dåligt? Just det, jag trodde väl det. Vi är vår egna hårdaste kritiker, vi ser saker som vi tror andra ser som dåligt och belyser gärna det för oss själva. Där har du stått i 2 minuter och mobbat dig själv. Och så undrar du sen varför du är osäker? Ta nu 4 minuter i spegeln och prata med dig själv. Vad gör du bra och hur kan du älska dig själv? Vad gillar du hos dig själv? Poängen i det här är att all tid du lägger ner på att belysa dina egna ”fel och brister” ska du dubblera med positiv feedback om dig själv. För om inte ens du kan älska dig själv. Hur ska du någonsin våga visa vem du är.

Våga misslyckas

Jag ser så många människor i arbetslivet som inte vågar misslyckas. Dom har fastnat i ett mönster där det är bättre att gå på jobbet varje dag, göra samma sak än att försöka utmana sig själv till att lära sig mer. Visst du kanske inte kan bli Einstein över en dag. Men du kan aldrig lära dig för mycket. Så våga plugga, våga läsa extra kurser och framförallt våga ta plats på ditt arbete och vara den som lyfter arbetsplatsen med nytänk.

Beröm 5 okända människor på stan

Det här är en jobbig punkt, varför det? Jo, människorna du ska bemöta känner inte dig, dom vet inte vem du är och varför du helt plötsligt kommer fram till dom. Jag försöker ofta när jag ser någon som tar andan ur mig verkligen berömma dom. Det kan vara deras klockrena outfit till att deras utstrålning gör att dom ser ut som den vackraste människan på jorden. Då kan jag inte vara tyst. Jag bara måste pusha den människan framåt, göra deras dag lite bättre med min rätt oskyldigt positiva kommentar. Det finns ingenting som stärker din egna osäkerhet så mycket som när du vågar gå fram till en annan människa och ge den beröm. Så testa detta och se hur din respons blir. Givetvis måste det komma från hjärtat.

Slutklämmen i det här är att det är inget fel i att vara osäker, det är vi alla. Men med rätt nycklar kan du börja ta steget till ett rikare liv. Fortsätt ge mig några minuter av ditt liv, så ska jag förvalta dom som en investering i dig. Jag ser värdet i just DIG, gör du?

https://www.facebook.com/kolphoto/

 

/Missjey