Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Hur jag lärde mig älska Thailand – igen

Eva Gyllenberg - resebloggare

Det känns inte så där överdrivet länge sedan som jag genomsvettig skakade fram på en stenhård träbänk på ett tåg på väg från Malaysiska gränsen till Bangkok. Dörren längst bak i tåget gungade vidöppen i den kolsvarta natten och folk hoppade av och på i farten utefter vägen. Jag har inget minne av någon konduktör, men jag minns att jag höll hårt i min välfyllda ryggsäck.

Mitt första intryck av Thailand var en ren kärlekshistoria – på tiden innan chartern upptäckt Thailand, innan Thailand upptäckt svenskar och innan jag upptäckt resten av världen. Efter resans slut så falnade dock kärleken till det vänliga landet i Sydostasien ungefär lika snabbt som en omvälvande semesterromans. Och i samma veva som mitt intresse svalnade, började de svenska charterresenärerna upptäckta Thailand. Plötsligt blev det populärt att åka till mitt älskade Thailand och min strand var inte längre bara min favorit, utan halva Sveriges favorit. Alla hade ätit Pad Thai och alla hade köpt saronger och flätat håret på stranden. Thailand blev helt enkelt stället alla skulle åka till. Men allt som blir för populärt, får en baksida. För oss backpackers som finkammade jordens alla hörn efter unika och genuina platser, låg inte Thailand längre på topplistan. Skulle JAG åka till ett ställe som alla andra också har varit på? Det var ju heeeeelt otänkbart!

Det tog mig faktiskt nästan tio år tills jag vågade mig tillbaka till Thailand igen. Även denna gång på en billig backpackersemester. Jag minns att hela resan med flygbiljetter, boende och mat gick på tolvtusen kronor för tre veckor, och då fanns det trots den tuffa budgeten ändå utrymme att köpa kuddfodral i siden i present till mamma.

Jag reste under lågsäsong, men det bästa sällskapet man kan tänka sig (min nuvarande man) i området kring Phuket och Krabi. Visst, vi var inte de enda turisterna i området, men människorna var precis lika vänliga, hjälpsamma och underbara som tio år tidigare. Vi hade en fantastisk resa, med mycket dråpliga händelser, vackra stränder och väldigt många goa skratt – men jag blev inte lika kär i Thailand denna gång. Jag kan inte sätta fingret på varför, kanske var det jag som var på väg att växa ifrån backpackerlivet men inte ville erkänna det.

Så vi tog en paus i vår relation igen, jag och Thailand. I tio år till. 2015 kunde jag inte längre kalla mig backpacker, utan mitt hotellkonsumerande hade uppgraderats till hotell med sängkläder i Egyptisk bomull och handduksservice vid poolen. Det var dags att ge Thailand en chans till. Tio dagar på Phuket, med två olika fantastiska hotell med fem dagar på hotellet the Slate och fem dagar på hotellet the Surin. Och denna gång var det kärlek vid första ögonkastet – igen. Vi reste hit i juni månad, så dagarna bjöd på allt från strålande sol till ihärdigt monsunregn. Men vad gjorde det? Jag var nöjd. Jag hade ju hittat hem till Thailand – igen.


Mina 3 favorithotell i Thailand

Thailand är ett av de mest prisvärda länderna i Asien om du vill bo på femstjärniga hotell av internationell klass. Jag har tre favoriter som bjuder på avskilda stränder, unik design och service av toppklass – för både familjer och par! Bokar du på Hotels.com får du inte bara återbäring med Refunder – du kan dessutom samla gratisnätter med medlemsprogrammet Hotels.com Rewards.

Eva-Gyllenberg-Thailand
THE SURIN / Phuket
På en sluttning mot havet omgivet av kokospalmer ligger eleganta The Surin. Hit åker du för att bo i ett egen villa med havsutsikt och för att bada på Phukets bästa strand, som du nästan får ha helt för dig själv. Här hittar du en av världens vackraste pooler – den 6-kantiga svarta poolen. Läs mer på Hotels.com

Eva-Gyllenberg-Thailand
THE SLATE / Phuket
Vid nationalparken Sirinat, i närheten av flygplatsen på Phuket, hittar ni ett designhotell som får den mest kräsna hotellgästen att trivas. Den unika designen tillsammans med några av Phukets bästa restauranger och flertalet stora pooler gör detta till ett hotell för hela familjen! Boka gärna ett av rummen med egen pool (och badkar utomhus)! Läs mer på Hotels.com

Eva-Gyllenberg-Thailand
CAPE NIDHRA / Hua Hin
Mitt i Hua Hins myller, ligger boutiquehotellet Cape Nidhra som en tyst och lugn oas vid stranden. De ljusa rummen går i smakfullt avskalad stil. Alla rum har en egen stor pool på balkongen och servicen är förstklassig. Boka gärna ett av rummen med utgång till poolen direkt från badrummet! Läs mer på Hotels.com


Vem är jag?

Jag heter Eva Gyllenberg och jag kommer att skriva om RESOR här på Inspired by Refunder. Jag driver sedan flera år tillbaka rucksack.se – en reseblogg med inspiration för äventyrliga familjer och andra aktiva resenärer. Även om jag idag inte längre är en backpacker utan snarare är en kostnadsmedveten, boutiquehotellälskande, naturtörstande familjeresenär, så reser jag fortfarande ingenstans utan minst tre kameror och en ryggsäck – en rucksack (därav namnet på min reseblogg) – då jag älskar att upptäcka världen med en ryggsäck på ryggen. Trots att jag aldrig har rest för att pricka av länder på en lista, utan snarare reser till områden jag inte varit i tidigare, har jag hittills besökt över 50 länder. Jag åker ofta till Asien (Singapore, Japan, Hong Kong, Thailand etc) och Nordamerika (USA, Kanada, Karibien), men de senaste åren har Australien/Nya Zeeland snabbt seglat upp i toppen av favoritlistan. Naturupplevelser, fotografera och äventyr med familjen – det är det jag älskar mest!

Så vart är jag på väg just nu?

I år har vi hittills hunnit hänga i min Europeiska favorithuvudstad Berlin, åkt skidor utför de dramatiska bergen i Jungfrau i Schweiz och bilat runt bland geysrar och vulkaner på Island.  Kommande reseplaner i år innefattar just nu bland annat Vietnam (Hoi An / Huế / Da Nang), Förenade Arabemiraten (Dubai), Singapore och Portugal (bila i norra delarna av landet). Hoppas du vill hänga med på mina resetips och resetankar här på Refunder.se eller på min blogg rucksack.seVi ses snart!

Vill du läsa mer om Thailand? Kolla gärna in min Thailand-sida på rucksack