Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Amsterdam för familjer – Topp 7 sevärdheter

Amsterdam - Nederlanderna - Eva Gyllenberg

Cyklar, kanaler och tulpaner – ta med familjen till mysiga Amsterdam! 

Amsterdam är kanske mest känd som en stad för weekendresor för vuxna, men Amsterdam har massor med sevärdheter att erbjuda för en upptäcktslysten familj. Vi har besökt museum, parker och restauranger och hittat några favoriter som du lätt kan fylla en äventyrlig familjeweekend med!

Suger på att åka till Amsterdam och promenera längs de charmiga kanalerna? Mr Jet har kampanj just nu (hela vecka 25) , passa på att söka på paketresor med hotell och flyg – det kan ofta vara billigare än om du bokar hotell och flyg separat!

 


Topp sju sevärdheter för nyfikna familjer

Nemo Science Center

NEMO Science Center - Amsterdam - Nederlanderna - Eva Gyllenberg

I Amsterdam finns ett av de bästa vetenskapsmuseum vi har besökt, det är riktigt svårt att slita sig från NEMO Science Museum. Man vill ju bara testa alla experiment en gång till innan man går hem! Allra bäst är nog ”kedjeeffekt-showen” – ett gigantiskt domino som sträcker sig genom halva byggnaden. Stanna till i museibutiken på vägen ut och köp hem allt från dinosaurieägg till experimentlådor.


Artis Royal Zoo

Artis Royal Zoo - Amsterdam - Nederlanderna - Eva Gyllenberg

Artis Royal Zoo är ett välskött och fint zoo i centrala Amsterdam, med djur från hela världen. Här lär man sig inte bara allt om djuren, utan Artis har även en av Amsterdams grönaste parker med massor av vackra träd och blommor. En skön plats att hänga i en soliga dag i Amsterdam.


Micropia

Micropia - Amsterdam - Nederlanderna - Eva Gyllenberg

Välkommen till världens första museum för mikroorganismer! Här på Micropia lär du dig massor om alla dessa små organismer som lever runt omkring dig, men som du aldrig ser. Till exempel får du lära dig om alla små djur som lever på din kropp (!) och hur ett kvalster och en bakterie ser ut. Både lite läskigt och underhållande på en och samma gång. Ett besök här är ett bra sätt att få barnen att tvätta händerna lite oftare!


Keukenhof (eller den flytande blomstermarknaden)

Keukenhof - Amsterdam - Nederlanderna - Eva Gyllenberg

Keukenhof är en av världens främsta blomsterparker, fylld med över sju miljoner lökväxter. Parken har bara öppet under de få vårveckorna när hyacinterna och tulpanerna blommar, men om du är i Amsterdam under dessa veckor är det ett måste att åka hit! Kidsen älskar att springa runt i det stora tulpanhavet och vi vuxna bara går och njuter av färgprakten. Om du är i Amsterdam under resten av året, är den flytande blomstermarknaden i city med sina stora mängder snittblommor och lökar ett trevligt alternativ för att få lite tulpankänsla. Låt barnen köpa sina egna tulpanlökar och plantera i trädgården där hemma och håll en tumme för att det faktiskt växer upp något som är hyfsat likt tulpanen på förpackningen. Det verkar vara lite av ett lotteri kring vilken typ av tulpaner som faktiskt ligger i påsarna…

Vill du se mer från Keukenhof? Kolla in min sida på rucksack.se –  Vårens blomsterfest bland Keukenhofs tulpaner!


Åka kanalbåt

Kanalbåt - Amsterdam - Nederlanderna - Eva Gyllenberg

 

Boka en av alla kanalbåtturer som tar dig runt under stadens låga små broar. Det finns allt från hop-on-hop-off, till pizzakryssning och ost/vinkryssning. Något för hela familjen! Extra bra sysselsättning om det skulle regna.


Anne Franks hus

Om du har lite större barn, kan Anne Franks museum vara ett stopp som väcker känslor. Många barn läser Annes dagbok i skolan och ett besök här kan hjälpa dem att förstå och bearbeta historian. Här gömde sig familjen i ett hemligt rum i två års tid, innan gömstället upptäcktes och familjen skickades till koncentrationsläger. Under sommaren är den ofta långa köer av besökare som vill besöka museet, rekommendationen är att besöka på kvällstid.


Äta pannkakor – Da Pannenkoekenhuis

I Nederländerna äter man ofta pannenkoeken, en tunn pannkaka som ofta serveras med chokladsås och frukt eller med bacon och ost. De söta pannkakorna serveras ofta med florsocker och grädde. Ett klassiskt ställe med bara fyra bord som bara serverar pannenkoeken, är ”Upstairs Pannekoekenhuis”. Vilka barn (och vuxna) gillar inte en riktigt bra pannkaka? Dessutom serverad i ett hus från 1500-talet.


Var ska man bo i Amsterdam?

Lloyd Hotel

Lloyd hotel - Amsterdam - Nederlanderna - Eva Gyllenberg

Det finns massor med läckra och innovativa hotell i Amsterdam, vi har bott flera gånger på Lloyd Hotel. Lloyd Hotel ligger i hippa Docklands och är inte bara inrymt i ett historiskt gammalt hus, utan är fyllt av samtida design och knasiga inredningslösningar. Här är alla rum unika och det finns inte ett rum som ens liknar något annat. Du kan dessutom välja hur många stjärnor du vill att ditt rum ska ha, så vill du bo billigt så bokar du ett av de tvåstjärniga rummen med delad toalett. Vill du bo femstjärnigt, bokar du sviten under taknocken med en alldeles egen flygel. Så det finns något för alla prisklasser och önskemål! Mysig frukost, självklart med det obligatoriska holländska chokladströsslet som du stör rikligt över dina frukostmackor. Hotellet ligger några hållplatser med spårvagn från centrala Amsterdam.


Vill du läsa mer om att resa med barn? Titta in på min resa med barn-sida på rucksack! Här hittar du massor med bra inspiration och information inför din nästa resa!

Detta inlägg innehåller annonslänkar i samarbete med MrJet, men synpunkter, texter och bilder är mina egna.