Refunder AB

Tegnérgatan 8

113 58 Stockholm

Org. nr:

556885-1884

Inspired By

Läs vår blogg och hitta inspiration, shoppingtips, mode, inredning och mycket mer!

Två semestrar i en – guiden till stopovers med Emirates

Dubai-Eva Gyllenberg

Passa på att få två semestrar i en genom en stopover med Emirates – nu blir semestern dessutom billigare med My Emirates Pass!

 

Jag älskar att uppleva så mycket som möjligt när jag är ute och reser, därför  försöker jag ofta få till en stopover på vägen till min slutdestinationen. En av mina absoluta favoritplatser för en stopover är Dubai när jag flyger Emirates till Asien eller Australien. Att stanna här i några dagar och komma ner i varv och njuta av denna spännande (och alltid överraskande!) stad är bästa starten på min semester!

Reser du med Emirates mellan den 1:a juni och den 31:a augusti 2018 får du dessutom ordentliga rabatter med My Emirates Pass på över 250 av Dubais bästa restauranger, nöjesparker, spa, vattenland och butiker – kravet är att du sparar ditt boardingkort. Den vanligaste rabatten på restaurangerna är 20%, men flera restauranger har till och med ”2 för 1”. Dessutom gäller rabatterna inte enbart i Dubai, utan det finns även rabatter i Ras Al Khaimah och i Abu Dhabi.

Hur bokar jag en stopover med Emirates?

Ett exempel: Du ska åka till Bangkok och får upp ett bra pris med Emirates med mellanlandning i Dubai. Om du nu istället för att söka Stockholm-Bangkok tur-och-retur, går till ”Advanced search” på Emirates bokningssida, så kan du välja att söka på flera destinationer i en och samma biljett. Så om du söker på ”Stockholm-Dubai, Dubai-Bangkok, Bangkok-Stockholm” (med lämpliga datum), kan du få ett stopp i Dubai i några dagar på vägen till Bangkok, som inte bara blir en mellanlandning, utan en destination i sig själv. Inte så svårt, eller hur? Så vad väntar du på?

BOKA DINA FLYGBILJETTER PÅ EMIRATES.COM, med återbäring från Refunder!

Mina topp fem stopovers med Emirates

Efter alla åtskilliga timmar som jag spenderat sökandes på lämpliga stopovers, kommer här min topplista på kombosemestrar! OBS: Olika regler gäller kring olika stopovers, läs på flygbolagets sida vad som gäller för just din kombo!

Du ska åka till Australien – Gör en stopover i Dubai och/eller Singapore!

Du ska åka till Sri Lanka – Ta en stopover på Maldiverna!

Du ska åka till Hong Kong– Stanna några dagar på vägen i Bangkok och du kan få en riktigt bra storstadssemester med både Dubai, Bangkok och Hong Kong i en och samma resa!

Du ska åka till Singapore – Emirates flyger vissa flyg via Sri Lanka, stanna och ta några dagar bad på denna härliga ös gyllene stränder.

Du ska åka till Auckland – Emirates flyger inte bara direkt från Dubai till Auckland, utan även via Bali. Kanske ta en veckas bad här på vägen hem från Nya Zeeland?


Vad är egentligen en stop-over? En stop-over är ett stopp på minst 24 timmar på väg till din slutdestination. Ofta tillåter din biljett att du gör stop-overs i båda reseriktningarna.


Läs mer om Förenade Arabemiraten och Dubai på min sida rucksack.se eller läs mina andra inlägg om resor här på Refunder.

Dubai-Eva Gyllenberg